Težak udarac za Alkar, Kaštela slavila svoju prvu pobjedu

Alkar je pretrpio poraz u Kaštelima od domaćina kojem je to bila prva pobjeda u sezoni. Dovoljno će to reći o igri sinjske momčadi koja je ovim porazom strahovito sebi zakomplicirala prvoligaški život…

Nestvarno loših 15-ak prvih minuta odigrao je Alkar u Kaštelima, promašivši pritom velik broj otvorenih šuteva, pa su domaćini lakoćom odmaknuli sve do nevjerojatnih 18 razlike, koliko je bilo u 15. minuti.


Na sve se u međuvremenu nadovezala i ozljeda Živkovića kojeg su suigrači iznijeli s terena.

Teško je reći je li lošije izgledao napad ili pak obrana Alkara pored koje su Kljajić i Došen izgledali kao NBA igrači. Ipak, u završnih pet minuta sinjska je momčad počela hvatati ritam i do odlaska na odmor je smanjila zaostatak na devet koševa (39:30), piše Ferata.

Alkar se u poluvremenu “resetirao”, istrčao na parket znatno agresivniji, ali ključno je u tom periodu bilo buđenje do tada nevidljivog Grafa. U razdoblju od 24. do 28 minute Sinjani rade seriju 10-0, a košem Brajkovića konačno dolaze i do vodstva.

Bio je to period u kojem je Alkar pokazao svoje najbolje lice, ali kada se očekivalo da u velikom naletu potpuno slomi domaćina, posljednji period ponovno se pretvorio u pravu noćnu moru.

Neobjašnjivo je Alkar stao u situaciji u kojoj je domaćin bio bezidejan. Trener Plantak pokušao je čestim rotacijama na vanjskim pozicijama održati agresivnost, ali na kraju je dobio kontraefekt. Količina bezidejnosti koja je potom uslijedila, odavno nije viđena na košarkaškim parketima.Točka na i stavljena je minutu i 40 sekundi prije kraja kada je Došen presjekao dodavanje Brajkovića i sjurio se u kontru za plus sedam svoje momčadi, što je u potpunosti uništilo nade gostiju u pozitivan ishod, javlja Ferata.

Kaštela – Dvorana Sokolana. Gledatelja: 600
Suci: Alfred Jovović (Zagreb), Martin Vulić (Zadar), Ivan Paić (Zabok)Ribola Kaštela: Kljajić (10), Sanader, Mikulić, Rašetina (8), Pruže, Došen (17), Mandić (11), Đugum (10), Vidović, Roso, Šipić (17).

Alkar: Jurela, Brajković (17), Bašić, Modrić, Bilandžić (10), Booth, Graf (8), Vuko (8), Proleta (6), Svalina (3), Krajina (10), Živković (2).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0