Svjetski velikani, legende borilačkih vještina – Peter Aerts i Semmy Schilt danas stižu u Split!

Kuća slave ove godine ima svoj poseban značaj jer će nositi prefiks "Noć Anđela" i biti će donatorskog karaktera za Udrugu Anđeli iz Splita

U gradu pod Marjanom danas će biti održano šesto prestižno izdanje odnosno promocija novih počasnika u Međunarodnu Kuću slave borilačkih vještina kojim će zapravo započeti veliki višednevni kamp sa majstorima-instruktorima te sportašima iz nekoliko država svijeta kao i završno natjecanje u više borilačkih stilova (sport jujitsu, BJJ gi/nogi, selfdefense kate, kobudo i combat jujitsu).


Najveći interes mnogih poklonika u borilačke vještine pobudila je ovogodišnja organizacija Kuće slave gdje se kao i svih dosadašnjih godina očekuje nazočnost velikana borilačkih sportova iz svijeta ali i ostalih zaslužnika (majstora, trenera ili boraca). Ove godine laureate predvode legende i bivši šampioni Peter Aerts i Semmy Schilt.

Nizozemac Peter Aerts je bivši višestruki prvak svijeta u K-1, kickboxingu i muaythaiju a borio se polovičnim uspjehom protiv naših boraca, Siniše Andrijaševića (kojeg je pobjedio) te Mirka Filipovića od kojeg je izgubio.

Njegov sunarodnjak Semmy Schilt također iza sebe ima impresivnu borilačku karijeru, čak četiri puta osvajač K-1 World Grand Prixa (kao Ernesto Hoost), višestruki svjetski karate prvak te vrlo dobar MMA borac. Svoju karijeru zamijenio je glumačkom pa je tako glumio u nekoliko akcijskih filmova među kojima je holivudski blockbuster “Transporter 3” sa britanskom zvijezdom Jasonom Stathamom.

No osim ove dvojice legendi borilačkih sportova, u Splitu je povodom istog događaja u zadnjih nekoliko godina boravilo niz svjetskih velikana i legendi borilačkih vještina poput Don Dragona Wilsona, Billa Wallacea, Dan Inostanta, Avi Nardie, Jeromea Le Bannera, a od hrvatskih počasnika su legende i osvajači raznih svjetskih odličja poput Branka Cikatića, Damira Škare, Voje Vujevića, Slavena Planinića, Marka Žaje, Siniše Andrijaševića i mnogih drugih što svakako zaslužuje respekt i podršku. Promotor ovog velikog međunarodnog projekta je bivši svjetski jujitsu prvak a danas internacionalni instruktor Hrvoje Znaor.

Ovaj sjajan projekt je odlična reklama za grad Split, našu županiju i cijelu Hrvatsku, posebice kad se uzme u obzir da je Ambasador Kuće slave jedan od najboljih K-1 boraca svih vremena – Ernesto Hoost uz još jednu legendu – Raya “Sugar” Sefa, šesterostrukog Muay Thai prvak Svijeta i čak 8 puta finalista K-1 World Grand Prixa a od nedavno vlasnik i promotor druge po redu najjače američke MMA organizacije – PFL-a (Professional Fighters League).Osim velikana i legendi Aertsa i Schilta, novi počasnici šestog izdanja “Međunarodne kuće slave borilačkih sportova 2018” su Stjepan Čelan, predsjednik vrlo uspješnog Hrvatskog karate saveza, posthumno Eroll Field (ENG) kao jedan od najuspješnijih judaša iz Engleske i jedan od pionira jujitse na Otoku, Goran Borović (HRV), višestruki europski i svjetski prvak u savateu, Mirsad Nokto (BiH), predsjednik Wushu saveza BiH te nositelj nekoliko svjetskih rekorda, Josip Anić (HRV), majstor jujitse, međunarodni instruktor i suosinvač Cro Ryu jujitsu stila te Zoran Barac, predsjednik mladog ali uspješnog Wushu saveza Hrvatske.

Kuća slave ove godine ima svoj poseban značaj jer će nositi prefiks “Noć Anđela” i biti će donatorskog karaktera za Udrugu Anđeli iz Splita koja skrbi za djecu sa najtežim poteškoćama u razvoju.Navedena manifestacija održati će se 19. srpnja u splitskom hotelu Park uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, županije Splitsko-dalmatinske i grada Splita a sve goste zabavljati će grupa Dalmatino i Festivo Band.

Na samom kampu se očekuje nazočnost oko većeg broja sportaša koji pristižu u Split iz cijeloga svijeta a svakako će biti zanimljiva i završna natjecanja zadnjeg dana u raznim borilačkim stilovima (sport jujitsu, BJJ gi/nogi, kata i combat jujitsu).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime