Svečano otvoren jubilarni 20. susret “Glumci u Zagvozdu”

Susret je otvoren izložbom u spomen preminulom kolegi Predragu Vušoviću Pređi

Sinoć je na punom Trgu glumaca u Zagvozdu svečano otvoren 20. jubilarni susret “Glumci u Zagvozdu”


Susret se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a nazočili su mu ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, predstavnici dugogodišnjeg pokrovitelja festivala, Atlantic grupe, te mnoga poznata lica hrvatske kulturne scene.

Večer je započela otvaranjem dviju izložbi “Krauther Vino, boje i oblici Zlatne doline”, te “Pređi u spomen”.

– Za prvu izložbu je dvadeset vrhunskih hrvatskih umjetnika u podrumu Krauthaker oslikalo dvadeset vinskih bačvi u čast dvadesete obljetnice ove manifestacije. A druga izložba je napravljena u znak sjećanja na preminulog kolegu Predraga Vušovića Pređu, koji je podržavao ovu manifestaciju i svake godine bio u Zagvozdu s nama. – rekao je umjetnički ravnatelj susreta, Vedran Mlikota. Dodao je i da je ovu godinu posebno počašćen, jer je događaju prisustvovao gradonačelnik Imotskog.

– Otkad se ovaj susret održava, evo već dvadeset godina, ni jedan gradonačelnik Imotskog nije došao. Tako da mi je posebno drago što je novi gradonačelnik prepoznao naš trud i počastio nas svojom prisutnošću. – rekao je.

Nakon otvorenja izložbe, Mlikota je uručio posebne plakete za dvadesetogodišnju suradnju u projektu, ravnateljima Satiričkog kazališta Kerempuh, Dušku Ljuštini i ravnatelju zagrebačke Komedije, Nikoli Pavloviću.

Za kraj su glumci kazališta Kerempuh izveli komediju Ante Tomića i Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”.

Što se još sprema na 20.susretu “Glumci u Zagvozdu” pogledajte u programu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0