U samo dva dana, od 23. do 25.listopada, doslovce preko noći, na zgradi općine Bogdanovci osvanuo je mural veličine 85 m2, u spomen na dan koji je važan za Republiku Hrvatsku i mjesto Bogdanovce.

Naime, 5. svibnja 1991. godine nenaoružani mještani Bogdanovaca su stali pred 18 tenkova JNA koji su se zaputili prema gradu Vukovaru, zaustavili ih i prisilili da se vrate iz smjera kojeg su došli. U spomen na taj dan, i s takvom porukom, oslikan je veličanstveni mural na zgradi općine Bogdanovci, a oslikali su ga četvorica muralista Torcide Split.

U suradnji  sa članovima Moto klub Golubica Vukovar,  četvorica muralista Kluba navijača Hajduka Torcida Split napravili su mural u Bogdanovcima, kako bi se zapamtio dan koji je obilježio povijest Republike Hrvatske.

Obilna kiša i jak vjetar nisu spriječili domaćine i Torcidine muraliste, koji su za ovu akciju došli iz Splita. Pomoć pri realizaciji ove vrijedne akcije pružili su pojedini mještani Bogdanovaca predvođeni načelnikom Marko Barunom.

Početak same ideje murala iznio je načelnik Barun na sastanku s predsjednikom Moto kluba “Golubica” Vukovar, Nenadom Barinićem, prošle godine uoči obljetnice obilježavanja stradanja mjesta Bogdanovci. Predsjednik je nacrtao radnu verziju – i čekao se trenutak.

Iz Moto kluba Golubica i Bogdanovaca zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u realizaciji ovog murala, koji čeka 27. obljetnicu pada Bogdanovaca dana 10.11.2018. godine. Pogotovo se zahvaljujemo četvorici pripadnika Kluba navijača Hajduka Torcida – Split, “kojima nije bilo teško potegnuti iz Splita do nas da zajedničkim snagama napravimo nešto lijepo”. I skromno kažu – neka uz MK Golubica stoji samo “1950”.

– Za buduće naraštaje ostat će pogled u prošlost s ponosom u grudima – ističe načelnik Marko Barun.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime