Dina Levačić nažalost nije uspjela doplivati od Visa do Splita. Kako je javio njen otac Mladen Levačić, Dina je odustala na svega tri kilometra prije Splita.

Vidno isrpljena popela se na brod, počela se gušiti i nije imala više snage. Jake morske struje i jaki kurenat isrpili su našu daljinsku plivačicu zbog kojih je njeno napredovanje prema cilju bilo usporeno.

-Malo sam razočarana, ali dala sam sve od sebe. Tu iza Brača je bila struja i bila sam problema s disanjem i stala u mistu cilo vrime. Oni koji me znaju znaju da nikad neodustajem, ali sad sam stvarno morala. Iznenađena sam i počašćena ovakvim dočekom. Meni bavljenje daljinskim plivanjem nije za osobnu samopromociju nego za promociju sporta i humanitarni aspekt. – rekla je Dina Levačić pri dolasku na Rivu i dodala kako joj ova dionica puno znači. Njena majka je dodala kako je ona na kraju presudila da izađe iz mora i ne nastavi dalje s plivanjem u teškim uvjetima.

RANIJE OBJAVLJENO:

Dina Levačić iz splitskog Kluba daljinskog plivanja danas će preplivati 54 kilometra od Visa do Splita. U more je ušla u 4 sata ujutro, a do cilja bi trebala stići oko 20 sati.Prema zadnjim informacijama Dina je prošla Splitska vrata, a na moru je sirenama pozdravljaju brodovi.

Dina pliva do Splita uz pratnju Lučke Kapetanije i HGSS-a.

Cilj joj je promocija individualnih sportova, ali i prikupljanje novca za Košarkaški klub invalida u Splitu. Najuopješnija hrvatska maratonka Dina Levačić, oisplivavanjem zahtjevne rute od Visa do Splita, planira ponoviti veliki pothvat Veljka Rogošića iz 1975. godine.

– Želim da individualni sportovi dobiju na svojoj važnosti, da se čuje za Košarkaški klub invalida Split kojima ide dio novca koji će se prikupiti u ovom projektu. Želim da se što više osoba s invaliditetom uključi u sport i da svi koji trebaju dobiju podršku. – kazala je Levačić.

Ova 22-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinaca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split. Dina Levačić je 25. lipnja 2017. postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana (46km). Prva je Hrvatica koja je otplivala od otoka Cataline do Los Angelesa (34km, kolovoz 2017.) i prva koja je plivala preko La Manchea (34 km rujan 2017.).1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime