SUĐENJE MAMIĆU Modrić promijenio iskaz na suđenju

Mamić izgubio živce, reagirala i Torcida

Nakon mjesec dana stanke, na Županijskom sudu u Osijeku nastavlja se suđenje Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru.


Na Županijski sud prvi je od svjedoka stigao Luka Modrić, koji nije ništa komentirao, već je samo pri ulasku u zgradu Suda pozdravio novinare. Nedugo potom stigla su i braća Mamić, piše N1.

Većina današnje rasprave trebala bi biti rezervirana za ispitivanje Modrića koji se je jedini upisan na listi za svjedoke.

U 9 sati počelo je Modrićevo svjedočenje. On je potvrdio da je dio transfera u Tottenham isplaćen i njemu.

Modrić je kazao kako je do isplate došlo temeljem aneksa ugovora kojeg je potpisao s Dinamom u omjeru 50:50 te da je anekse o podjeli potpisivao od samog početka kad je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

– U Tottenham sam prešao za oko 21 milijun eura, a meni je bio isplaćen dio tog transfera. Do te isplate je došlo temeljem aneksa kojeg sam Dinamom potpisao 50:50. O tome sam razgovarao s gospodinom Mamićem. – rekao je.


Ipak, je dodao da primjerak aneksa misli da nije dobio, za razliku od profesionalnog ugovora kojeg je dobio.

‘Svjedok je zbunjen’

Pomalo konfuzna situacija dogodila se oko aneksa sa starim datumom kojeg je Modrić potpisao kad je odlazio iz Dinama. Modrić se ne može se sjetiti zašto postoji razlika u datumima.Tužitelj Tonči Petković predočio je Modriću aneks ugovora od 10.07.2004.

– Da, ja sam ga potpisao. Mislim da sam ga potpisao kad sam odlazio iz Dinama 2008. godine – rekao je Modrić.

Upitan  kako to da se na njemu nalazi datum 10. srpnja 2004. Modrić je kazao da je to zato što, kad je odlazio iz Dinama, po ugovoru iz ranijeg aneksa, novac iz transfera trebao je ići u inozemstvo, ali je on inzistirao da ide u Hrvatsku.

Nakon ove izjave uznemirio se i Zdravko Mamić koji je nervozno ustao i ponovio kako je Modrić već dva puta odgovorio na pitanje, dok je odvjetnik Čedo Prodanović kazao kako je svjedok zbunjen, piše N1.

Nervozni Zdravko Mamić zaradio je posljednju opomenu prije kazne.

– Još jednom se ustanite, a da niste dobili riječ, kaznit ću vas novčano. Ometate raspravu, zbunjujete svjedoka, pravite nered – upozorio je Mamića sudac.

‘Meni visi 10 godina zatvora’, uzviknuo mu je Mamić, na što mu je sudac kazao: ‘Znam što vama visi, ali to vam ne daje za pravo da se tako ponašate’.

USKOK je Luku Modrića suočio i s iskazom u kojem je kazao da je aneks napravljen kad je već igrao za Spurse.

– Nikad to nisam rekao! – kazao je Modrić, te tako promijenio iskaz na sudu s onim koji je dao USKOK-u

– Vezano za tu formu dogovora, ja sam pri tome mislio na naš građanski ugovor koji sam imao zaključen s Mamićem, a koji je regulirao pitanje te raspodjele. – rekao je Modrić.

Kazao je kako primjerak građanskog ugovora s Mamićem nije dobio, a potpisao ga je ‘negdje u Sesvetama, u nekom uredu, vjerojatno javnobilježničkom’.

Novac za Zdravka Mamića Modrić je temeljem ugovora dizao s računa i u poslovnici banke predavao ili sinu ili Zoranu Mamiću.

Na Modrićevo svjedočenje reagirala Torcida

S obzirom na to da je Modrić na današnjem suđenju promijenio iskaz, koji sada ide na ruku Zdravku Mamiću, reagirala je i Torcida.

– Za verbalni delikt zatvor; za davanje lažnog iskaza i sudjelovanje u pljački, traka kapetana nogometne reprezentacije; dok je sustav vrijednosti ovako postavljen, borba ne prestaje. Sramota hrvatske države nisu momci koji vrijeđaju političare i napadaju mafiju, već je sramota pravne države što Luka Modrić šeta slobodan i bez optužnice. Dokažite nam da ulica nije jedino rješenje! – poručili su iz Torcide.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0