Starica optužena za zlouporabu biračkog prava

Predsjednici navedenih biračkih odbora, dvije muške osobe u dobi od 34 i 31 godine, osumnjičeni za kazneno djelo izborne prijevare.

Iz PU dubrovačko – neretvanske doznajemo da su provedenim kriminalističkim istraživanjem Policijske postaje Ston ženska osoba starosti 75 godina i muškarac u dobi od 45 godina osumnjičeni su za kazneno djelo zlouporabe biračkog prava.


Oba kaznena djela počinjena su na dan lokalnih izbora, 21. svibnja, na području općine Ston, ali na dva odvojena biračka mjesta, pri izboru za članove vijeća općine Ston, općinskog načelnika, župana i članove županijske skupštine.

Naime, ženska osoba se sumnjiči da je glasala u ime dva člana obitelji koji su se nalazili na popisu birača, dok se muškarac, ujedno član biračkog odbora, sumnjiči da je glasao u ime četiri člana svoje obitelji koji su se također nalazili na popisu birača.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da su predsjednici navedenih biračkih odbora, dvije muške osobe u dobi od 34 i 31 godine, osumnjičeni za kazneno djelo izborne prijevare.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0