Nakon uspjeha na europskim natjecanjima, učenik 2. razreda splitske srednje Glazbene škole Josipa Hatzea Filip Mišković je osvojio još jednio priznanje i Americi.

Taj učenik iz klase Maroja Brčića na XV. International Youth Competitiona festivalu Američke gitarističke fondacije (GFA), održanom u Miamiju od 17. do 22. lipnja 2019., osvojio je drugo mjesto te novčanu nagradu od 1000 dolara.

U finalu seniorske kategorije Filip Mišković natjecao se s još tri gitarista iz Kine, SAD-a i Kanade, a na ovogodišnjem natjecanju GFA bio je jedini predstavnik Hrvatske.

Filip Mišković dobitnik je preko 40 prvih nagrada na gitarističkim natjecanjima u domovini i inozemstvu, a za izvrsne rezultate i osvojena prva državna mjesta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje mu Oskar znanja četiri godine uzastopno. Zavidne glazbene rezultate nanizao je i u tekućoj, 2019. godini, kada je nominiran i za Splitskog pupoljka.

Osvojio je 1. mjesto na 5. Zagreb Guitar Festivalu, proglašen je apsolutnim pobjednikom 10. Poreč Festa u VI. kategoriji bez ograničenja u godinama, na 57. državnom natjecanju HDGPP-a nastupao je na završnom koncertu pobjednika kao prvonagrađeni i apsolutni pobjednik u IV. kategoriji, dok je u talijanskom gradu Goriziji osvojio 1. nagradu te nagradu publike na IV. Altamira Gorizia International Guitar Competition Enrico Mercatali.Osim uspjeha ostvarenih u sklopu natjecanja, Mišković je obogatio i koncertnu karijeru. U sklopu šestog izdanja Filharmonije budućnosti ostvario je prvi nastup uz profesionalni orkestar u splitskom HNK izvedbom Koncerta za gitaru i orkestar u D-duru, op. 99 M. C. Tedesca pod vodstvom talijanske dirigentice Gianne Fratte, koji mu je zasigurno pružio vjetar u leđa za najsvježiji američki uspjeh, piše HRT.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime