Splitski SDP prozvao HDZ i HGS za trgovinu, a nije zaboravio ni Marijanu Puljak

Danas je očito postalo pravilo da se jedna vrlo prizemna i jednostavna riječ kao što je "trgovina" predstavlja kao "programska načela"

Split u prvom pokušaju nije dobio gradsku vlast. Izvjesno je da će Banovinom sljedeće godine upravljati HDZ i HGS, a ove dvije stranke najavile su da će sljedeća dva tjedna usuglasiti sve detalje poslijeizborne koalicije.


Splitski SDP na lokalnim izborima osvojio je s HNS-om četiri vijećnička mandata, a među njima su Aida Batarelo i Joško Markić koji su se na svojim Facebook stranicama javno očitovali o jutrošnjem pokušaju konstituiranja Gradskog vijeća.

Aida Batarelo bila je najoštrija u komentiranju dogovora HDZ-a i HGS-a, naglasivši kako se radi o (političkoj) trgovini.

Splitsko Gradsko vijeće nije konstituirano u prvom pokušaju. Predsjednik HDZ-a kaže kako treba usuglasiti stavove s HGS-om i staviti potpis na DOGOVORENO?! Danas je očito postalo pravilo da se jedna vrlo prizemna i jednostavna riječ kao što je “trgovina” predstavlja kao “programska načela”.

Još da im se pridruži Marijana Puljak koja je danas prikupljala potpise za potpredsjednicu gradskog vijeća, predstava može započeti. Što reći, osim sve maske su pale” – napisala je Batarelo.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/aida.batarelo/posts/1631679766842903?pnref=story” bottom=”30″]


Njen stranački kolega, dr. Joško Markić, istakao je da HDZ i Željko Kerum imaju višegodišnje iskustvo uspješne suradnje:

Gradsko vijeće nije konstituirano iako je bilo dovoljno vremena za pripremu sjednice. Imajući u vidu dugu i uspješnu suradnju HDZ-a i HGS g. Keruma bio je očekivan dogovor i sada. Nadam se da će ta koalicija te „raspodjela resora i odgovornosti“ biti na dobrobit građanima Splita, a ne samo pojedinim interesnim skupinama. U svom radu ću se truditi opravdati povjerenje koje sam dobio te da privatni interes nikada ne bude na štetu javne i opće dobrobiti” – napisao je Markić.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/markic.josko/posts/435562053483198″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0