Splitski Balet na gostovanju u Slovačkoj i Sloveniji

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split odlazi na nova inozemna gostovanja

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split odlazi na nova inozemna gostovanja, u Slovačku na Međunarodni festival “Chorea 2017”, te u Sloveniju na festival “Junij v Ljubljani 2017”.


“Chorea 2017” održava se u Bratislavi od 8. do 11. lipnja. U petak 9. lipnja na sceni bratislavskog kazališta Tower Stage splitski će Balet izvesti predstavu “5 do 12” Igora Kirova, a 11. lipnja solisti Hazuki Tanase i Aaron Kok nastupit će na završnoj gala večeri izvedbom dueta iz Kirovljeva baleta “The Edge”. U Ljubljani, na Kongresnom trgu 11. lipnja na programu je predstava “5 do 12”.


Pored splitskog baletnog ansambla na festivalu suvremenog plesa “Chorea 2017” nastupit će finska plesna trupa Ballet Finland i međunarodna plesna trupa Laleget Danza iz Mexico Cityja, a na završnoj gala-večeri pridružit će im se i slovačke plesne zvijezde međunarodne scene.

Festival “Junij v Ljubljani” održava se ove godine po deveti put u slovenskoj metropoli na Kongresnom trgu i na njemu se tijekom 14 dana ujutro i poslijepodne prikazuju dječje, a u večernjim terminima vrhunske svjetske umjetničke glazbene, baletne i predstave suvremenog plesa.

Plesna predstava “5 do 12” premijerno je izvedena prije dvije godine na 61. Splitskom ljetu. Moderni balet Igora Kirova, ravnatelja splitskog Baleta, uz dinamičnu glazbu Kirila Džajkovskog oduševio je do sada brojnu publiku ne samo u Splitu nego i na gostovanjima u Šibeniku, Beogradu, Sarajevu, Ohridu, Skopju, Štipu… The Edge je pak dio najnovije plesne trilogije East West koja je premijeru imala u svibnju ove godine na sceni splitskog HNK.

Najnovija turneja splitskog Baleta nastavak je brojnih gostovanja ovog ansambla koji je samo u ovoj godini nastupio u Beču, Ljubljani, Slavonskom Brodu, Skopju, Štipu, Bitoli, a u skoroj budućnosti putovat će još i u Dresden i Šibenik.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0