SPLITSKA PROMETNA NEKULTURA Tri prekršaja u radijusu od 50 metara, a prometni redari nemoćni

Svakodnevno smo svjedoci prometne nekulture koja vlada u gradu pod Marjanom. Građani se zaustavljaju i parkiraju na kolničkim trakama, na autobusnim stanicama, zagrađuju prolaze i parkiraju na mjesta za osobe s invaliditetom. Ukratko, rade što god hoće.


Čitateljica Dalmacija Danas je jutros u điru gradom fotografirala tri takva prekršaja u radijusu od 50 metara.

“Pusti me proć” na Šperunu

Na Šperunu je svakodnevno naparkirano toliko automobila da osobe u invalidskim kolicima ili majke s dječjim kolicima moraju kružiti nekoliko minuta kroz nepristupačne varoške ulice kako bi došle s druge strane ove barikade.

 

Na Trgu Franje Tuđmana, ispred svetog Frane, vozačica se nehajno parkirala nasred pješačkog prijelaza.


Nešto dalje, na parkirališnom mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom se parkirala gospođa za koju naša čitateljica tvrdi da zloupotrebljava znak pristupačnosti.

– Iz auta je izašla gospođa, sasvim zdrava osoba, noseći nekakvu vrećicu. Još nije ni parkirala u potpunosti na označeno mjesto, već napola, tako da je senzor ostao otvoren i vjerovatno je pokazao to mjesto na aplikaciji Split parkinga kao slobodno. – kazala je i dodala:– Šteta, samo da svi malo više obzirnosti posvetimo ovakvim stvarima bili bi puno korisniji čitavoj zajednici.

Ništa bez kamera

Kontaktirali smo dežurno prometno redarstvo, gdje nam je djelatnik potvrdio da su poziv već zaprimili i na njega reagirali. Ali, kako to već biva, do dolaska prometnih redara, vozači su vozila uklonili.

– Našli smo tek jedno vozilo parkirano na kolničkoj traci na Trumbićevoj obali. Pozvali smo pauk službu koja će ga ukloniti. Vozila koja su bila nepropisno parkirana na Trgu Franje Tuđmana i na Šperunu su uklonjena prije našeg dolaska. – kazao je prometni redar dodajući kako ni sto prometnih redara ne bi bilo dovoljno za uhvatiti sve nesavjesne vozače u prekršaju.

O ovom problemu smo ranije ovaj tjedan razgovarali sa savjetnikom gradonačelnika za komunalu Ivicom Grubišićem Girom, koji je najavio uvođenje nadzornih kamera na javne površine, autobusne postaje i druga mjesta na koja nesavjesni vozači vole ostaviti svoje automobile, ne mareći pritom koga će svojim činom ugroziti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0