Petnaesta po redu Noć muzeja ove je godine u znaku dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Splitska Noć muzeja će se 31. siječnja 2020. obilježiti bogatim programima na 24 lokacije koji će započeti u 18 sati, a neki od njih će trajati i do 1 sat u noći.

Program svih događanja kao i trasa s rasporedom besplatnih autobusnih linija koje u Noći muzeja građanima osigurava gradski prijevoznik Promet d.o.o. Split nalazi se na OVDJE.


1 KOMENTAR

  1. Zašto “Promet” degradira stanovnike sa Dragovoda, Mejaša, Vrborana, Kile, Brda ili Neslanovca??? Zar kružni autobus HNK-Zvončac-HNK ne bi trebao proširiti svoju rutu za razgledavanje Noć muzeja ili stanovnici tih kvartova ne stanuju u Splitu??? Očito je da svi stanovnici kvartova koji su bliže centru grada mogu i pješice otići na Noć muzeja a oni u perifernim kvartovima nemaju gdje parkirati vlastiti automobil i nemaju Prometov bus. Još i danas bi se mogla stara izreka naći na portalu: “Tko je bliže oltaru bolje čuje misu”.

Comments are closed.