U 15. kolu Druge ABA lige na Gripe stiže crnogorski Teodo. Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

– Teodo je dobro popunjen na svim pozicijama, posebno na visokim. Opasnost prijeti iz različitih pravaca, morat ćemo ih zaustavljati u više detalja. Nije dovoljno zaustaviti jednog ili dva igrača i kazati da si napravio posao. Moramo igrati brzo, izvlačiti ih, tražiti prodore jedan na jedan, iz dobre obrane ići u kontranapade. Još uvijek imamo problema s ozljedama, sigurno nema Šundova i Vručinića, a nabolje ide ozljeda Kalajžića. Marčinković će na dodatne pretrage, čekamo i Jukića – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Vratio se na poraz od Teoda u prvom dijelu natjecanja.

– To nam je bilo drugo gostovanje, još smo se tražili, ali imali smo jako loš ulaz u utakmicu, imali smo i previše respekta. Sada znamo koliko možemo i gdje pripadamo – kazao je Skelin.

Goran Filipović ušao je u odličnu formu, svjestan je kako se on i suigrači trebaju postaviti na parketu.

– To je momčad koja nas je pobijedila prvom krugu natjecanja, u 15. minuti već je bilo dvadesetak razlike. Od početka moramo biti agresivni, pokazati im da su došli na Gripe, na naš teren – kaže Filipović.

Protiv Kaštela je, u HT Premijer ligi, bio na rubu “triple-doublea”, nedostajali su mu skok i asistencija.

– Jako lijepo to zvuči, ali moj primarni cilj je što više pridonositi momčadi – rekao je Filipović.
Nakon Teoda “žuti” će dobiti slobodan vikend.

– Dobro će nam to doći, bitno je da malo predahnemo. Kasnije nam dolaze Cibona, Šibenik, Cedevita, Zadar – zaključio je Filipović.