Žuti su ugostili Cibonu u Maloj dvorani na Gripama u sklopu osmine finala Hrvatskog košarkaškog kupa “Krešimira Ćosića”. Split je poražen u ovom susretu od Cibone rezultatom 67:76. Najučinkovitiji u redovima Cibone bio je Žorić s 28 poena i 12 skokova, dok je kod Žutih najbolji bio je Kedžo s  19 poena i 11 skokova.

Na današnjem susretu svi su očekivali debi povratnika na parket Gripa Bruna Šundova, međutim on je odgođen za neku od idućih utakmica Žutih.

Skelin se odlučio izvesti početnu petorku Scott, Kalajžić, Širko, Marčinković i Najev.

Prva četvrtina

Iako je prvi skok na centru dobio Najev, loptu je uhvatio Novačić koji polaže za dva poena odmah u prvom napadu Cibone. Cibona je u prve dvije minute vodila 0:4, ali rezultata na dva razlike spušta Marčinković zakucavanjem iz kontre. Već u sljedećem napadu Jukić radi prekršaj na Žoriću za dva slobodna bacanja, koji pogađa oba za rezultat 2:6. Jukić se iskupio već u idućem napadu sa zakucavanjem za smanjenje na dva razlike.

Šest minuta prije kraja četvrtine Bošnjak pogađa tricu za plus 6 Cibone. Kalajžić u sljedeća dva napada s dva bacanja i tricom smanjuje zaostatak na pola koša, ali Novačić pogađa tricu za Cibonu i vodstvo od 4 razlike rezultatom 9:13. Jedno pogođeno bacanje Žorića i trica Rozića dižu Cibonu na devet razlike i rezultat 9:18 četiri minute prije kraja četvrtine.

Nakon pogodaka Jukića i Kedže za dva poena te Žorića za Cibonu, Vukovi odlaze prvi puta na deset razlike i rezultat 13:23. To smanjuje Širko tricom dvije minute prije kraja četvrtine, a nakon obranjenog napada Cibone ponovno isti igrač odmah na početku napada Žutih uzima tricu, ali ovog puta bez uspjeha.

Posljednji napad ima Split iz kojeg Filipović preuzima inicijativu i prolazi igrače Cibone te polaže za rezultat četvrtine 18:25.

Druga četvrtina

Četvrtinu otvara prekršaj Uljarevića na Kedži i prepotentno ponašanje Uljarevića nakon prekršaja. Suci su to okarakterizirali kao nesportsku Uljarevića, a Kedžo je iz dva bacanja pogodio oba te smanjio na pet razlike. Već idući napad priliku Žutih da se vrate na manju razliku poništava Širko lošim dodavanjem za Kedžu, koje odlazi u aut. Cibona u idućem napadu pogađa tricu za rezultat 20:28, što smanjuje Filipović polaganjem na minus 6.

Kod rezultata 24:29 Filipović se odlučuje poslati Širka na “alley oop”, a Širko u pogotku sprječava obruč. Već idući napad Žuti se približavaju Ciboni na 3 razlike tricom Kedže, ali u idućem napadu pogađa i Novačić za rezultat 26:31.

Šest minuta prije kraja četvrtine Žorić pod faulom Scotta pogađa dva poena i slobodno bacanje nakon za rezultat 26:34. U drugoj četvrtini najbolji igrač Splita je Mateo Kedžo, a on tri minute pred odmor smanjuje rezultat na 34:38. Minutu prije kraja Scott tricom poravnava rezultat na 42:42 i diže publiku na noge. Već idući napad Bošnjak ima dva slobodna koja pogađa, a Kedžo vraća utakmicu u egal u zadnjem napadu Splita na 44:44. Cibona u zadnjem napadu ima dva bacanja od kojeg pogađaju jedno za rezultat na poluvremenu 44:45.

 

Treća četvrtina

U svom prvom napadu u četvrtini Split dolazi do prvog vodstva pri rezultatu 46:45, a potom Kedžo asistira Najevu za 48:45. Cibona se ponovno vraća u vodstvo nakon nekoliko promašenih napada na obje strane i polaganja Ratkovice, ali to vodstvo traje svega jedan napad jer Kedžo pogađa za dva poena i rezultat 50:49.

Na polovini četvrtine Cibona se ponovono vraća u vodstvo nakon polaganja Žorića pod faulom i jednim pogođenim bacanjem za rezultat 50:52. Već u idućem napadu Cibone Žorić pogađa za dva i povisuje vodstvo Cibone na plus četiri. Tri i pol minute Ratkovica podiže na šest, a odmah idući napad Tomas na plus devet i rezultat 50:59. U iduća dva napada Split smanjuje koševima Kedže i Filipovića na minus pet. Nakon promašenog šuta Žorića u idućem napadu Cibone ide kontra na Kalajžića koji polaže za 56:59. Posljednji napad ima Split, a pokušaj Filipovićevog prolaska sprječava Ratkovica, pa se na odmor pred poslsjednju četvrtinu ide s rezultatom 56:59.

Četvrta četvrtina

U posljednjoj četvrtini prve poene smo dočekali tek nakon sveukupno šest napada, a položio je Najev pod prekršajem te promašio slobodno bacanje za rezultat 58:59.

Cibona ponovono odlazi na plus četiri nakon bacanja Novačića i Žorića za rezultat 58:62. Tijekom velikog dijela četvrtine razlika je na plus četiri za Cibonu sve dok tri minute prije kraja Žorić ima svoju seriju bacanja te Cibona bježi na plus osam i rezultat 65:73. Spomenimo i da je Žorić promašio samo dva slobodna bacanja tijekom susreta od osamnaest. Na kraju nakon bacanja Ratkovice postavljen je konačni rezultat na 67:76.

SASTAVI:

KK SPLIT: Scott, Kalajžić, Kedžo, Filipović, Marić, Marčinković, Najev, Jukić, Vrgoč, Špaleta, Širko, Vručinić

KK CIBONA: Bilinovac, Uljarević, Ratkovica, Žorić, Ćorić, Gilbert, Novačić, Bošnjak, Rozić, Ljubičić, Gospić, Tomas