Od 5. do 30. studenog 2018. u Splitu se održava manifestacija pod nazivom Mjesec astronautike u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS) te suorganizatora Hrvatske zajednice tehničke kulture, Gradske knjižnice Marka Marulića Split i Zvjezdanog sela Mosor.

Ova manifestacija ima tradiciju održavanja preko 40 godina s ciljem popularizacije astronautike i raketnog modelarstva kroz razna predavanja koja su tematikom vezana za ova područja te izložbom fotografija o razvoju astronautike od prvih sovjetskih i američkih svemirskih letjelica pa sve do današnjih nevjerojatnih podviga „malih svemirskih divova“ koji nam, svakodnevno, iz dalekog svemirskog prostranstva šalju sve više podataka iz kojih saznajemo kako je nastao i kako se razvija Svemir.

Nakon što smo sa ovom manifestacijom proteklih godina obišli Garešnicu, Zadar, Obrovac, Zagreb, Vinkovce, Pulu i mnoge druge gradove sa ciljem popularizacije astronautike i raketnog modelarstva stigli smo i u Split kako bi promovirali astronautiku i zainteresirali mlade naraštaje, a naročito osnovce, za raketno modelarstvo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime