Split će ovog ljeta biti domaćin Jujitsu World Cupa s preko 300 natjecatelja iz cijeloga svijeta

Šlag cijele priredbe bit će donatorska gala večera "Noć Anđela" za udrugu "Anđeli" na kojoj će se dodijeliti posebna priznanja novim laureatima u više kategorija

Atraktivna borilačka vještina pod nazivom jujitsu prisutna je intenzivno u gradu pod Marjanom još od početka 2000. godine kada je JJK Uragan pod vodstvom (tada) borca i trenera Hrvoja Znaora udario prve temelje nacionalnih i međunarodnih uspjeha. Osvajanje prvih medalja na službenim prvenstvima Hrvatske (Pave Hazdovac i Hrvoje Znaor) potom osvajanje medalja na međunarodnim turnirima poput Europskih i Svjetskih Budo igara te na koncu europskih i svjetskih prvenstava, prvenstveno pod okriljem međunarodne Genshinkan federacije čije je sjedište u Rusiji (Sankt Petersburg), pozicioniralo je grad Split kao nezaobilaznu sportsku – borilačku destinaciju u organizaciji međunarodnih kampova i raznih borilačkih natjecanja u svjetskim okvirima u ovom borilačkom sportu.


Na krilima velikih sportskih, potom i organizacijskih natjecanja iz godine u godinu, grad Split odnosno JJK Uragan (koji ove godine slavi 15 godina postojanja) bio je domaćin europskih i svjetskih kupova i prvenstava (Genshinkan World Cup, Combat jujitsu World Cup) koji svaki put ugostili više stotina sportaša iz preko 20 država svijeta.

Temeljem međunarodne licence, zadnjih šest godina u gradu pod Marjanom boravili su svjetski velikani i legende borilačke i glumačke scene poput Ernesta Hoosta, Petera Aertsa, Ray Sefa, Semmya Schilta, Dana Inosanta, Thoma Harincka, Don Dragona Wilsona, Bill Wallacea te mnoge druge svjetske borilačke legende koji su sa hrvatskim borilačkim velikanima poput Damira Škare, Branka Cikatića, Voje Vujevića, Vjekoslava Šafranića, Gorana Borovca, Slavena Planinića, Marka Žaje, uz ostale hrvatske borilačke šampione, nagrađeni prestižnim nagradama u sklopu Međunarodne kuće slave borilačkih sportova.

Ista manifestacija odnosno gala večer Kuće slave dodjela priznanja borilačkim zaslužnicima je humanitarnog odnosno donatorskog karaktera za najpotrebitije – za splitsku udrugu Anđeli pa priredba nosi posebno ime – “Noć Anđela” gdje sportski borilački velikani i niz javnih osoba na jednom mjestu pomažu ovoj ustanovi koja skrbi o osobama s najtežim poteškoćama u razvoju.

Tako će i ove godine krajem srpnja grad Split odnosno JJK Uragan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović i pod okriljem međunarodne Genshinkan federacije biti ponosni domaćin Jujitsu World Cupa na kojem se očekuje dolazak preko 300 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Šlag cijele priredbe bit će donatorska gala večera “Noć Anđela” za udrugu “Anđeli” na kojoj će se dodijeliti posebna priznanja novim laureatima u više kategorija.

Sjajan primjer kako sport ne poznaje granice i kako veliki borci i dobri ljudi imaju velika srca pomažući malim anđelima i onima kojima je to najpotrebnije.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime