Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara posjetio je jutros Transfuzijski odjel KBC-a Split gdje je prikupljena 10.000-ta doza krvi.

Jubilarni darivatelj bio je mladi Splićanin Mario Roguljić kojem je gradonačelnik čestitao i uručio prigodni poklon.

– To je velika brojka koja zapravo pokazuje koliko je ovaj grad dobar, srčan i koliko su ljudi oko nas dobri. To se rijetko ističe i često zaboravlja. Ova fascinantna brojka poklopila se s vremenom darivanja. Od srca čestitam i hvala svima koji darivaju dragocjenu tekućinu koja život znači – kazao je gradonačelnik.

Ravnatelj splitskog Crvenog križa Tomislav Gojo s ponosom je istaknuo podatak da je danas na području Splita dosegnuta brojka od 10.000 prikupljenih doza krvi te će ukupna brojka biti i veća.

U pratnji gradonačelnika bili su njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš te ravnatelj splitskog KBC-a dr. Julije Meštrović koji su također čestitali jubilarnom darivatelju, ali i svim ostalim vrijednim darivateljima krvi koji su jutros bili na Transfuzijskom odjelu.

Za sam kraj važno je napomenuti da su Splićani tijekom posljednjeg desetljeća svojom doniranom krvlju spasili ili pomogli više od 30.000 ljudi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime