Splićani “krstili” marjanskog vepra: Špiro zaslužuje šansu za život u divljini

Građani na Facebooku stali u obranu marjanskog vepra


Splićane proteklih nekoliko mjeseci uveseljavaju vijesti o viđenom vepru na Marjanu. Mnogo je teorija proizašlo odakle je vepar stigao, a najrealnija je ona da je stigao u Split preplivavši s nekog od okolnih otoka.


Marjanski vepar već je postao predmet interesa avanturista koji ga žele pronaći i fotografirati. Također, ova priča je otišla toliko daleko da je vepar dobio ime od jedne inicijative koja se zalaže za njegov ostanak na Marjanu. Tako je vepar kršten u Špiro, a zahtjeve inicijative prenosimo u cijelosti:

Zalažemo se za očuvanje života marjanskog vepra Špire!

Vjerujemo da se može lijepo prebaciti negdje u šumu gdje će mirno obitavati ili čak poslužiti kao turistička atrakcija grada Splita.

Kao mirni stanovnik našeg Marjana, komu su građani već nadjenuli domaće ime, ipak zaslužuje više od nepotrebne smrti.

Već godinu dana, nikog nije ni pokušao ugroziti, a mnogi su imali bliski susret s njim. Pojedini stanovnici Marjana mu ostavljaju hranu i tvrde da je plaha životinja koja prilikom susreta s ljudima pobjegne. Zašto ne bi naš “SPLITSKI VEPAR ŠPIRO” dobio šansu za život?

Podržimo našeg “Spliću” kojeg je netko, tu kao malog veprića “fino” iskrcao na Marjanu, kad je već preživio do sad i nikoga ne ugrozivši, zaslužuje šansu za život u divljini! Mislili smo da zaslužuje i neko pravo domaće ime pa su ga građani već prozvali Špiro.

Građani na svim portalima su stali u obranu nedužnog splitskog vepra, pokažimo im da smo tu za njega !

Držimo fige za Špiru!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0