Spektakularan sraz tovara šampiona: Miško pobijedio izazivačicu Rajku

Godinama se kalkuliralo tko je brži

Pirovčani su sinoć na utrci tovara napravili spektakl epskih razmjera – na tovarodromu su uspjeli prvi put u povijesti upriličiti sraz dvaju nikad poraženih šampiona: magarca Miška s ergele Seoskog domaćinstva Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave i magaricu Rajku Paška Perića Pajice iz Ljubača kraj Knina.


Godinama se kalkuliralo tko je brži. Miško i Rajka pobijedili su na svakoj utrci na kojoj su nastupili, ali nikada se do sada nisu sreli. Prema legendi, kninska magarica se u Oklaju jednom davno ravnopravno utrkivala sa slavnim tišnjanskim magarcem Omerom, danas pokojnim, zbog čega je sinoć u Pirovcu bilo dosta onih koji su vjerovali da može uzeti slavu Mišku, koji drži naslov prvaka svih ovdašnjih utrka, piše Rudina Press.

No, Rajka nije imala sreće. Ona i Paško Perić Pajica na koncu su se nagutali prašine koja se dizala iza Miška i njegovog jahača Emila Livaića Deve. Nije sve išlo glatko – u prvoj utrci Rajka je poprilično iza sebe ostavila Miška. No Deva i Miško su se pribrali i u finalu su trčali bolje.

– Nije bilo lako utrkivati se s Rajkom i Pajicom, tim više što se Miško i ja dugo nismo vidjeli, trenirali ni utrkivali. Zato smo u prvoj večerašnjoj utrci posustajali. Međutim, do finalne utrke smo se uspjeli sporazumjeti i tada je krenulo – kaže Deva.

Pajica, pak, smatra da pobjeda Miška nije regularna, odnosno da je ona rezultat niza po Rajku nepovoljnih okolnosti.

– Miško je krenuo prije znaka za start. Na početku utrke već je bio 20 metara dalje, na okuci, a kad smo Rajka i ja pojurili ispred nas se ispriječilo drugo grlo, tako da nismo mogli proći – kaže Pajica koji je i dalje uvjeren kako je njegova Rajka najbrži magarac na svijetu.


Cijeli članak pročitajte ovdje.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0