Slobodna nedjelja obično je dan koji mnogi odluče iskoristiti za neki izlet i uživanje u prirodi. Tako su i akteri naše priče, momak i cura, odlučili prošlu nedjelju otići na izlet na otok Šoltu.

Dolaskom na Šoltu došli su na ideju da biciklima odu do Splitskih vrata jer ih je zanimalo kako izgledaju s kopna. Vozeći se prema tamo na cesti su naišli na kapiju koja je bila otvorena. E tu su počeli problemi na putu. Naime, prolaskom kroz kapiju napalo ih je 7-8 pasa, a jedan je ugrizao momka i jednim zubom mu probio ranu. Borba sa psima trajala je nekoliko minuta dok iz obližnje kuće nije izašao gol par. Da gol, i pozvao pse da se smire.

Naši sugovornici nisu mogli odrediti jesu li ti ljudi bili vlasnici ili samo gosti u kući, ali to je manje bitno u priči. Bez obzira na ovaj incident nisu ostali pokolebani u svom početnom naumu, da posjete Splitska vrata s kopna. Međutim tu ponovno dolazi do čudne situacije. Dok su sjedili na plaži primijetili su da iznad njih leti dron, a dronom je upravljao onaj nagi par koji je prethodno opozvao pse. Tu su naši sugovornici odlučili da je dosta i odlučili otići od tu. Sutradan su iz straha posjetili hitnu pomoć jer momak ipak dobio jedan manji ugriz.

Cijeli slučaj nisu prijavljivali na policiju, a s ovog izleta ostalo je jedno čudno i nelagodno iskustvo.