Službenica osuđena na godinu dana zatvora jer je Josipi Rimac ilegalno pribavila stan

Zatvorsku kaznu Ana Marija Radić neće odslužiti nego će joj ona biti prenamijenjena u rad za opće dobro. Ako presuda postane pravomoćna, državi će morati vratiti 548 tisuća kuna

Bivša ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ana Marija Radić nepravomoćno je osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu jer je obitelji bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac darovala stan u Kninu na koji ta obitelj nije imala pravo čime je državni proračun oštetila za 548 tisuća kuna.


Zatvorsku kaznu Radić neće odslužiti nego će joj ona biti prenamijenjena u rad za opće dobro. Ako presuda postane pravomoćna, državi će morati vratiti 548 tisuća kuna.

Radić se nije okoristila

U obrazoloženju presude stoji da Radić sama nije imala koristi od darivanja stana, ali da je omogućila Rimčevima nezakonito stjecanje nekretnine jer je bila u dobrim odnosima s njima, javlja Index .

Radić je zlouporabama položaja 2008. i 2009. omogućila obitelji Danijela Rimca da uz stan na prvom katu zgrade u Kninu, na koji su imali pravo i koji su koristili u istoj zgradi, dobiju i stan u prizemlju s podrumom na koji nisu imali pravo niti su ga upotrebljavali, piše HRT. Kako bi prikrila takve radnje Radić je naredila službenicima ureda u Kninu da prikažu u ugovoru o darivanju da je riječ o jednoj nekretnini. Sud je kao životne i logične prihvatio iskaze službenica iz Knina koje su posvjedočile da su to učinile jer su se bojale da će u suprotnom dobiti otkaz.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0