Škorić (HDZ) o SDP-ovoj neformalnoj potpori Kerumu: To je potez očajnika!

Vjerujem da će SDP-ovi a i Kerumovi birači prepoznati pogubnost i destrukciju takve politike koja nas vraća u nerad, neznanje, stihiju i nazadovanje Splita - kazao je Škorić.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić u utorak je ocijenio “očajničkim potezom” istupe predstavnika SDP-a u kojima, kako kaže,  izražavaju neizravnu potporu da se u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika glasa za kandidata Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma, a ne za HDZ-ovog kandidata Andru Krstulovića Oparu.


– To mogu protumačiti kao potez očajnika, čime SDP potvrđuje da im nije stalo do budućnosti i boljitka Splita – rekao je Škorić, komentirajući na novinarski upit izjave pojedinih SDP-ovih dužnosnika u kojima se neizravno izražava sklonost Željku Kerumu u drugom izbornom krugu za splitskog gradonačelnika, a u kojem će mu protukandidat biti HDZ-ov Andro Krstulović Opara.

Ocjenjujući stajališta predstavnika SDP-a-a glede drugog izbornog kruga za splitskog gradonačelnika, Škorić je naglasio kako SDP nakon propalog mandata gradonačelnika s Ivom Baldasarom, sada “želi da se vratimo još više nazad i time potvrđuju da im je, kao i Kerumu, bitno jedino vlast i osobni interes a ne interesi građana.”

– Vjerujem da će SDP-ovi a i Kerumovi birači prepoznati pogubnost i destrukciju takve politike koja nas vraća u nerad, neznanje, stihiju i nazadovanje Splita – kazao je Škorić.

Smatra kako je biračima jasan izbor da je Željko Kerum povratak u prošlost, a Andro Krstulović Opara bolja budućnost za sve stanovnike Splita, a ne, kako kaže, za jednu obitelj.
SDP-ova kandidatkinja za splitsku gradonačelnika Aida Batarelo, koja nije uspjela ući u drugi izborni krug, izjavila je ranije u intervjuu za portal Dalmacija Danas kako u drugom krugu, 4. lipnja,  neće podržati nikoga, a na upit tko od dvojice kandidata (Željko Kerum i Andro Krstulović Opara) ima više karakteristika za upravitelja gradom, ona je odgovorila – Željko Kerum.

– Kerum zna upravljati velikim sustavom. On je shvatio kako to funkcionira. Četiri godine je malo za bilo kakve uspjehe, osobito u okolnostima javne uprave. S obzirom na to da je on to shvatio u svom, kako neki kažu, neuspješnom mandatu, a on misli da mu je bio uspješan, zna i svjestan je nekih grešaka koje je napravio. Vjerojatno će nastojati te greške izbjeći – ustvrdila je Batarelo.


Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog SDP-a Arsen Bauk u izjavi Tportalu nije podržao formalno niti jednog od dvojice kandidata za splitskog gradonačelnika,  no ipak je neizravno izrazio sklonost ka Kerumu.

– Ne postoji nijedan povijesni razlog zbog kojeg bismo spašavali HDZ od njihovih koalicijskih partnera. U županiji su s Kerumovim HGS-om partneri punih osam godina, a s Mostom su na državnoj razini surađivali u dva, doduše kratka mandata – rekao je  Bauk.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0