Skelin: “Zaslužena pobjeda Cibone, utakmica se prelomila u trećoj četvrtini kada su otišli na 18 razlike”

Split je poražen sa sedamnaest razlike

Cibona je na Gripama, u 15. kolu HT Premijer lige, svladala Split s 97:80 (21:20, 20:22, 32:14, 24:24). Zagrepčani su u trećoj četvrtini otišli na visokih 69:51 u 29. minuti, Split se vratio do 74:76 u 34. minuti i imao otvoren šut za tricu, ali za više nije imao snage. Marko Tomas i Luka Žorić utakmicu su mirno priveli kraju. Kod Splita je najbolji bio Henrik Širko s 18 koševa.


– Zaslužena pobjeda Cibone, utakmica se prelomila u trećoj četvrtini kada su otišli na 18 razlike. Oni su prerano išli zaključiti utakmicu. Mi smo došli na dva razlike i imali otvoreni šut za tri poena. I onda svi oni igrači s ekstra kvalitetom tipa Tomasa i Žorića pokazali kvalitetu. Tu prije svega mislim na Tomasa. Tako vam to ide, dva bacanja Žorića, iza toga opet tricu Širka, promašimo, pa trica Tomasa, tu smo smo definitivno “pukli”. U trećoj četvrtini smo energetski pali. Imali smo utakmicu prije dva dana, imamo skraćenu rotaciju, sve je to utjecalo na našu izvedbu – rekao je trener Splita Ivica Skelin.

Kapetan “žutih” Mateo Kedžo čestitao je Ciboni na zasluženoj pobjedi.

– Za pobjedu nad Cibonom treba napraviti nešto više. I kada dobijemo neku priliku ne ponašamo se odgovorno prema lopti. Za biti malo veća momčad moramo imati u tim kriznim situacijama kada smo umorni malo više koncentracije – kazao je Kedžo.

– Pokazali smo karakter, iako uz određene greške i određenu mlakost. Nismo ispoštovali neke stvari. Pokušali smo povećati rotaciju, u tome smislu još moramo rast. To me ne raduje. Skoro smo izgubili kontrolu nad utakmicom. Očekivao sam težu utakmicu nego u kupu prije 25 dana. Mi se još uvijek tražimo, Split je digao formu. Čestitam na ambijentu, lijepo je igrati na Gripama – zadovoljan pobjedom bio je Cibonin trener Ante Nazor.

Luka Žorić utakmicu je zaključio s 15 koševa i 10 skokova.– Prvo poluvrijeme smo malo ušli mlako, ali smo se do poluvremena vratili igre kako smo trebali igrati od početka. U trećoj četvrtini smo prelomili utakmicu, na kraju zasluženo pobijedili. U skoro svim segmentima smo bili više nego bolji – kazao je Žorić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0