Klub navijača Sinjski Maligani uputio je priopćenje za javnost povodom utakmice koja se u nedjelju, 19. studenog odigrala između KK Alkara u gostima protiv KK Splita. Priopćenje donosimo u cijelosti.

– Događaji koji su se odvijali pola sata prije utakmice Split – Alkar na ulazu u dvoranu ne mogu nas ostaviti ravnodušnima jer nisu bili niti malo ljudski. Ponašanje redarske službe i organizatora prema nama, navijačima sinjskog Alkara je bilo krajnje sramotno. Sasvim smo sigurni da su svojim postupcima prema nama prekršili osnovni zakon o ljudskom pravu i temeljnoj slobodi u pravnoj državi.

Već spomenuta „redarska“ služba je na ulazu u dvoranu detaljno pretresla svakog gostujućeg navijača, dok su domaći samo prolazili pokraj njih kao da ih nema. Našim članovima na ulazu je oduzeto više manje sve, od ključeva od stana i auta pa do cigareta, žvaka, kovanica… To je tek početak uništavanja 59. rođendana legende sinjskog navijanja barba Kaće. Nisu nam čak dopustili unijeti palice za bubanj dok je na suprotnoj tribini gdje su bili “domaći” isto bilo dopušteno. Možda zbog toga šta je po tom bubnju neartikulirano lupao sin Dina Rađe. Od svog ovog pretresa, maltretiranja, oduzimanja privatnih stvari i naguravanja po tribinama sa redarima najviše nas je razljutilo i uznemirilo oduzimanje zastave grada VUKOVARA. Njihovo bezobrazno, drsko a ponajviše antihrvatsko ponašanje nas nije spriječilo da odamo počast GRADU HEROJU. U svaku dvoranu koju smo došli u državi Hrvatskoj nismo ovako represivno tretirani, a u nijednoj nismo napravili niti najmanji incident.

Smatramo da bi odgovorni za ovakvo teroriziranje i uskraćivanje slobode građanima Republike Hrvatske trebali snosit sankcije. SPORTSKI POZDRAV PRAVNA DRŽAVO.

“ALKARE I KAD NE IĐE, MALIGANSKO SRCE VOLI TE”

S poštovanjem
KN Sinjski Maligani


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0