ŠIBENIK: Otvorio lažni profil sa ženskim imenom na Facebooku, pa spolno uznemiravao dijete!

Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka koji se lažno predstavljao na Facebooku i spolno uznemiravao dijete

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je protiv 40-godišnjaka optužnicu zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, prenosi Šibenikin.


Terete ga da je od 25. lipnja 2016. do 30. kolovoza 2016. godine, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, otvorio na neimenovanoj društvenoj mreži, vjerojatno na Facebooku, lažni profil pod ženskim imenom, a zatim putem te mreže stupio u kontakt s djetetom koje je tada imalo 15 godina te se predstavio kao da ima sedamnaest godina.

Županijsko tužiteljstvo tereti ga da je takvom radnjom doveo u zabludu dijete, a potom se s djetetom dopisivao iako je znao da ono nema 15 godina, a tijekom tih kontakata navodio je dijete na radnje koje je on želio da dijete radi.

Nakon provedene istrage, protiv tog 40-godišnjaka podignuta je pred šibenskim Županijskim sudom optužnica zbog počinjenja dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.

Optužnica je podignuta po dva različita stavka zakona o spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od petnaest godina i to po stavku petom kojim je zapriječena kazna zatvorom u trajanju od tri do čak 15 godina za počinitelja koji izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina uz primjenu sile ili prijetnje, obmane, prijevare ili zlouporabom ovlasti ili teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu, odnosno po stavku šest u kojem piše da tko pod uvjetima iz prethodnog članka  nad djetetom mlađim od petnaest godina izvrši bludnu radnju,kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0