“Romantika u Saloni”: Dašak antike u centru Solina

Manifestacija se odvija već šest godina zaredom, a ostvarila je značajan broj posjetitelja koji neprestano raste

U subotu i nedjelju, 19. i 20. kolovoza, od 18 do 22 sata, u gradu Solinu će se održati posljednje dvije večeri manifestacije Romantika u Saloni. Program manifestacije obuhvaća sajam antičkih zanata (kovač lončar, košačar,toge itd) u izvedbi udruge Stari Zanati, Zagreb te ostale antičke zanate (radionica antičkih mozaika, restauratorska radionica, antička trlja/rota.)


Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u tri različita termina je
“oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba.

– Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku. – kažu organizatori.

Manifestacija se odvija već šest godina zaredom (od 2012. godine), a ostvarila je značajan broj posjetitelja koji neprestano raste te se pozicionirala kao centralna manifestacija Solinskog kulturnog ljeta i medijski brand grada Solina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0