RNK Split bez licence za 1. i 2. HNL: Crveni putuju u 3. HNL-jug?

Raspad sistema na Parku mladeži

Hrvatski nogometni savez poslao je priopćenje u kojem je priložio popis klubova koji su dobili licence za 1. i 2. HNL. Na popisu nema RNK Splita, tako da će Žužulovi momci kako stvari stoje zaigrati ponovno u 3. HNL-jug. Kako je okončan Središnji postupak licenciranja klubova za UEFA klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL za natjecateljsku 2017/18. godinu, a Crveni nisu licencu dobili ni nakon Žalbenog roka preostaje im Treća liga.


O razlozima bez službenog priopćenja možemo nagađati, ali s obzirom na financijsku situaciju i dinamiku kojom Žužuli isplaćuju plaće razlog je vjerojatno neispunjavanje financijskog dijela za ispunjavanje uvjeta licenciranja. Poznato je da su vlasnici RNK Splita dužni radnicima u tri različite tvrtke plaće i po godinu dana, a da za to još uvijek nisu kazneno odgovarali.

Solin dobio licencu za Prvu ligu

Zanimljivo je spomenuti da je NK Solin, koji u nedjelju igra protiv direktnog konkurenta za kvalifikacije u Prvu ligu, Gorice, dobio licencu za Prvu HNL. Svoju licencu za Drugu HNL dobila je i druga momčad Hajduka.

Klubovi koji su dobili licencu za Prvu ligu:  Cibalia, Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven, Solin i Zagreb.

Klubovi koji su dobili licencu za Drugu ligu: Cibalia, Dinamo II, Dugopolje, Hajduk II, Gorica, Hrvatski Dragovoljac, Imotski, Kustošija, Lučko, Novigrad, Osijek II, Rudeš, Sesvete, Solin, Šibenik, Trnje, Varaždin i Zagreb.

Cijelo priopćenje HNS-a možete vidjeti OVDJE.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0