Treće kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam prvi ovogodišnji susret dalmatinskih prvoligaša.  U subotu, 17. listopada na Starom placu ragbijaši Nade dočekuju momčad Sinja. Nakon vrijedne pobjede u Zagrebu splitski ragbijaši u pozitivnom ozračju iščekuju subotnji susret.

Željni da pred svojom publikom ponove kvalitetnu i angažiranu  igru te snagu i moć pozitivnog momčadskog duha koji je ponovno zavladao u svlačionici splitske momčadi. Bez obzira u kojem sastavu istrčali  na teren ponovno se osjeća ona glad za pobjedama i želja za stalnim dokazivanjem. Probudio se onaj generacijama splitskih sportaša njegovan splitski dišpet da u trenucima kad ti je teško, kad te muče ozljede i izostanci standardnih prvotimaca pronađeš pozitivnu energiju i cijelog sebe daš u ostvarenje zajedničkog cilja. U subotu, protiv sinjske momčadi,  Nada će tražit potvrdu solidne  igre i nastavak pozitivnih rezultata. Splitska momčad ove sezone ima želju da konačno nakon tri godine dohvati startnu jedinicu te finalni susret za prvaka ponovno dovede u Split.

Da bi se te želje pretvorile u stvarnost nakon pobjede nad aktualnim prvakom u Zagrebu ove  subotu treba ostvariti pobjedu nad standardno neugodnim lokalnim rivalom. Momčad Sinja nakon utakmice u finalu Kupa dobila je dva tjedna vremena da se pripremi za ogled u Splitu. Ove jeseni i oni muku muče sa kompletiranjem momčadi i stalnošću sastava. Bez obzira na iznijeto mladići predvođeni Markom Grčićem dat će sve od sebe u subotnjem susretu.

Susret dvaju dalmatinskih ragbijaških klubova tradicionalno je izazivao pažnju javnosti te je splitski klub, zbog veličine gledališta  i mogućnosti osiguranja svih zaštitnih mjera, zatražio dozvolu od lokalnog stožera Civilne zaštite za prisustvovanje 200 gledatelja na subotnjem susretu. 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime