RIJETKI PRIZORI Pogledajte kako su izgledale dnevne munje iznad Splita

Neverini su zahvatili Dalmaciju u drugom dijelu nedjelje

U nedjelju popodne ciklona u višim dijelovima troposfere donijela je području Dalmacije vrlo nestabilnu atmosferu. Gotovo je posvuda bilo jačeg razvoja oblaka uz grmljavinu, ali oborina nije bilo svugdje i bile su neravnomjerno raspoređene. Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je u Boraku kraj Omiša, 31 litra po kvadratnom metru. Slijede Dubrava kraj Šibenika 18, Krvavica, Bisko, Hrvace i Sveti Jure – Biokovo 13, Makarska 12, Kučiće 11 itd.


Dijelove otoka Šolte u popodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme s tučom.

Kiša je donijela dugo čekano osvježenje. Temperature zraka u popodnevnim satima ponegdje su bile i desetak stupnjeva niže u odnosu na vrijednosti izmjerene u subotu.

Osim u poljoprivredi, kiša je bila dobrodošla na nekoliko požarišta koja su bila aktivna u Dalmaciji u drugom dijelu nedjelje, osobito između Planog i Kaštel Štafilića, gdje je vatrogascima pomogla ugasiti veliki požar.

Članovi Crometeo tima snimili su munje iznad Dalmacije u nedjelju poslijepodne, a nebeski spektakl možete pogledati u priloženoj fotogaleriji. Munje je znatno lakše fotografirati noću nego danju, a snimiti dnevne munje, među ostalim, jučer je pošlo Toniju Trumbiću iz Splita.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0