RAZBIJEN SPLITSKI DILERSKI LANAC Planirali “masnu” zaradu na Ultra festivalu

U akciji je ukupno zaplijenjeno više od dva i pol kilograma amfetamina, 44 grama kokaina te 364 grama marihuane, a ulična vrijednost oduzete droge procjenjuje se na nešto manje od 600 tisuća kuna

Splitski policajci Odjela za droge razbili su lanac krijumčara amfetamina i kokaina na čijem je čelu bio A.P. (33), profesionalni vojnik iz Splita. Osim njega, uhićeni su i njegov prijatelj S.Č. (34) iz Kaštel Sućurca, I.B. (25) iz Crivca te T.G., 36-godišnji državljanin BiH, piše Jutarnji list.


U akciji je ukupno zaplijenjeno više od dva i pol kilograma amfetamina, 44 grama kokaina te 364 grama marihuane, a ulična vrijednost oduzete droge procjenjuje se na nešto manje od 600 tisuća kuna. Tereti ih se da su od 11. siječnja do 23. svibnja ove godine nabavljali drogu i dalje je preprodavali kupcima na području Splita i okolice. Sumnja se da su dio zaplijenjene droge, ono što dosad nisu prodali, “spremili” za nadolazeće ljeto i festival Ultra gdje su očito računali na “masnu” zaradu.

Sva su četvorica nakon kriminalističke obrade privedena na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je od suca istrage tražilo da im se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. No, sudac istrage odbio je taj zahtjev i pustio ih da se brane sa slobode bez određivanja ikakvih mjera opreza, a ODO je najavilo žalbu.

Istražitelji sumnjaju da je organizator krijumčarenja bio 33-godišnji bivši vojnik koji je nabavljao drogu i osobno je ili preko prijatelja S.Č. prodavao krajnjim kupcima. Tako je, po prijavi, u desetak navrata prodao marihuanu muškarcu iz Kaštel Sućurca. Nadalje, u četiri je navrata prodao kokain jednom Splićaninu koji je široj javnosti postao poznat nakon sudjelovanja u televizijskom reality showu, a zadnja je prodaja bila početkom veljače kada je uzeo 0.66 grama “biloga”, javlja Jutarnji list.

U veljači ove godine, pak, kupio je od nepoznate osobe u Njemačkoj nešto manje od 900 grama kokaina koje je u kabini kamiona preko graničnog prijelaza Macelj u Hrvatsku preveo 34-godišnji L.A., a što je policija otkrila. Također, tijekom siječnja i ožujka u petanestak su navrata on ili S.Č. prodali dvojici kupaca na splitskom i solinskom području oko 45 grama amfetamina, desetak grama kokaina i 360 grama marihuane.

Krajem ožujka, pak, ispred Lesnine u Dugopolju, BH državljanin T.G. je donio i predao A.P.-u kilogram marihuane, 50 grama kokaina i 100 grama tvari koja služi za povećanje mase, a sve je to bilo skriveno u rezervnom kotaču njegova vozila. Nova pošiljka trebala je biti realizirana krajem travnja, no do toga nije došlo jer je policija presrela T.G.-a i oduzela mu 33 grama kokaina i 50 grama tvari za miješanje droge. Bivšeg se vojnika tereti i da je neutvrđenog dana sredinom travnja nabavio 1422 grama amfetamina i 826 grama marihuane koje je potom dao I.B.-u da je čuva.

Kako javlja Jutarnji list., A.P. uhićen je prije tri dana u mjestu Kljacima, a uza sebe je imao određenu svotu novca i mobitel preko kojega je, sumnja se, dogovarao nabavu i prodaju narkotika. Istog dana uhićen je i I.B. i u njegovoj je kući, skrivena u spavaćoj sobi, pronađena droga koju mu je A.P. povjerio na čuvanje. U Kaštel Sućurcu, pak, “dignut” je S.Č. od kojeg je uzeta digitalna vaga i 72,2 grama amfetamina.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0