Putopisna tribina Jurice Galića Juke “Rapa Nui” u Gradskoj knjižnici Marko Marulić

Predavanje će biti popraćeno izložbom 28 putopisnih fotografija nastalih na ovom putovanju

Putopisna tribina Jurice Galića Juke „Rapa Nui“ održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 18:30 u dvorani 1 Središnje knjižnice Marulić, ulica Slobode 2 (bivša “Depadansa”), u Splitu.
Nakon putovanja u Meksiko 2016. i istraživanja naslijeđa Maja i Asteka, tijekom 2017. Juka nastavlja turneju po Južnoj Americi. Ovaj put prelazi rekordnih 63 150 kilometara (opseg ekvatora je oko 40 070 km) i posjećuje Peru, Boliviju, Čile i Argentinu. „Tumara“ od boemske četvrti La Boca u Buenos Airesu do Santiago de Chilea, odakle leti za Uskršnji otok poznat po svojim tajanstvenim Moai kipovima. Ali avantura tek počinje! Slijedi najsurovija pustinja Atacama, vožnja “Cestom smrti” u La Pazu, posjet ostacima Inka – Tiwanaku, Puma Punku (Bolivija), te Machu Picchu i Sacsayhuaman (Peru).


Juka nam donosi priču i o Apu Vinicunca planini, poznatoj po duginom spektru boja, a na posljetku posjećuje krajnji jug Čilea, poznat i kao “kraj svijeta”, u kojem je svaki drugi čovjek Hrvat. Odatle odlazi na zadnju dionicu putovanja u Nacionalni park Torres del Paine u Patagoniji.

Juka je suradnik časopisa Meridijan, bloger i kolumnist “Dalmacija Danas” te predsjednik udruge TheMladichi, a trenutno kao scenarist i voditelj radi na realizaciji edukativne i zabavne serije “Nomad” koja kroz povijest, zemljopis, biologiju, ekologiju, kulturnu baštinu te zaboravljene priče i mitove predstavlja manje poznate kutke Hrvatske.
Predavanje će biti popraćeno izložbom 28 putopisnih fotografija nastalih na ovom putovanju postavljenim u izložbenom prostoru Središnje knjižnice GKMM.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0