Puljak: “Odgađanje konstituirajuće sjednice je predstava za javnost. HDZ nije opcija kojoj se može vjerovati”

Naglasila je i da će vijećnici stranke Pametno, u svom radu, ostati vjerni svojim biračima

Nakon odgode konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća u Splitu, predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, kaže da nije iznenađena.


– Koalicija HDZ-a s Kerumom nije iznenađenje. To su prirodni partneri koji surađuju dugi niz godina i na županijskoj razini. Očekivalo se da će se ta suradnja prelit i na gradsku razinu. Ono što je malo iznenađenje je ovo odgađanje sjednice. Ja bi rekla da je to dio jedne predstave za javnost, kao da se ti dogovori već nisu dogovorili tijekom kampanje. Sjetimo se svih onih posjeta, poput Rogoznice i drugih formalnih i neformalnih susreta. – rekla je Puljak.

Naglasila je i da će vijećnici stranke Pametno, u svom radu, ostati vjerni svojim biračima.

– Kako smo i najavljivali u kampanji, bit ćemo aktivna oporba. Nećemo podržati ni HDZ ni HGS. Podržat ćemo sve dobre prijedloge za građane Splita, davati svoje prijedloge, ukazivati na loše stvari. Bit ćemo zaista kontrolori izvršne vlasti, da radi na korist svih građana Splita. Nadamo se da će ova vlast, koja tvrdi da radi na dobrobit građana, podržat neke prijedloge iz oporbe.

Na pitanje zašto se Pametno nije odazvalo na poziv Krstulovića Opare da izaberu svoje stručnjake koji će sudjelovati u izradi proračuna, kaže da želi ići korak po korak.

– Neka prvo konstituiramo Gradsko vijeće, pa ćemo o proračunu razgovarat kao što smo i prethodnih godina. Kad pogledamo gradski proračun koji trebaju sastaviti službe izvršne vlasti, dat ćemo svoje prijedloge i amandmane i nadamo se da će neki i biti usvojeni. – rekla je Puljak.


Novinari su je upitali žali li što je odbila suradnju s HDZ-om, što ih je u neku ruku primoralo na suradnju s HGS-om Puljak se nasmijala.

– Nemojmo se zavaravati. Imamo već iskustava s HDZ-om na lokalnoj razini, da se ne drže dogovora, a ako hoćete i na državnoj. Svjesni smo da su zadnjih 28 godina doveli Hrvatsku na rub siromaštva. Evo najsiromašnija smo zemja u Europi. Ali i na lokalnoj i kotarskoj razini već imamo iskustava o nepoštivanju svih dogovora. Dakle, HDZ nije opcija kojoj se može vjerovati. – zaključila je Puljak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0