PROSLAVA “OLUJE” U KNINU Grabar Kitarović: “Nama je žao svakog izgubljenog života, srpskog i hrvatskog”

Jutros je Orkestar Oružanih snaga RH budnicom obilježio početak proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 22. obljetnica vojno - redarstvene operacije "Oluja"

Jutros je u 7 sati Orkestar Oružanih snaga RH budnicom obilježio početak proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 22. obljetnica vojno – redarstvene operacije “Oluja”. Svečanost je započela podizanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi i čitanjem imena poginulih.


Proslavi je nazočila i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, koja je ovom prilikom izrazila žaljenje za svakim izgubljenim životom tijekom Domovinskog rata, srpskim ili hrvatskim. Složila se i s izjavom kninskog gradonačelnika Marka Jelića, da se treba pokloniti svakoj žrtvi, bez obzira na nacionalnost.

– Nadam se da ćemo jednog dana biti u stanju zajedno obilježiti “Oluju” kao akciju koja je prekinula velikosrpsku agresiju, velikosrpsku politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi i koje su upravo njihovo lokalno vodstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova. Nama u Hrvatskoj je žao svakog izgubljenog života, srpskog i hrvatskog i svih koji su poginuli u Oluji i Domovinskom ratu općenito. Ne veselimo se ničijoj tuzi i vjerujemo u zajedničku budućnost svih hrvatskih građana. – rekla je Grabar Kitarović.

Svečanosti su nazočili i premijer Plenković, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar financija Zdravko Marić i drugi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0