Gotovo puna tri tjedna pravi potok teče preko nedavno rekonstruirane ceste Strožanac – Žrnovnica. Radi se o dijelu ceste blizu ulaza u Korešnicu, niti sto metara prije mosta na Rakitama.

Voda se slijeva negdje s uzvisine s istočne strane ceste, pada na parkiralište trgovine Ribola, zatim presijeca cestu i završava sa zapadne strane ceste.

Sljedećih dana povremeno – ispod nule!

Iako ovo stanje traje već tjednima, čini se da nema nikakvog pomaka u rješavanju ovog nevjerojatnog problema. Do sada su vozači imali samo sklizak kolnik, a pravi problemi vrlo vjerojatno će nastati ovih dana kada se povremeno očekuju temperature zraka ispod nula stupnjeva. Gotovo je izvjesno da će se led početi gomilati i na kolniku i na nogostupu što bi vozače i pješake moglo dovesti u vrlo opasnu situaciju.

Kako to obično biva kod nas, vjerojatno će se čekati da se dogodi neka nesreća da bi se reagiralo.

Još u prosincu na više adresa raspitali smo se odakle dolazi voda. Nadležni su tada rekli da će čekati nekoliko dana da vide radi li se o oborinskim – procjednim vodama. Kako je prošlo već dosta dana od posljednje konkretne kiše, sasvim je jasno da se ne radi o procjednim vodama nego o nečemu sasvim drugome.

Voda se ispušta – mjesecima!

Odlučili smo se sami izaći na teren i vrlo smo jednostavno utvrdili što je problem! Ne radi se o procjednim vodama niti o puknuću cijevi nego o namjernom puštanju vode od strane jednog privatnog vlasnika čiji se objekt nalazi neposredno iznad parkinga! Iz nama nepoznatog razloga, voda neometano i neprestano teče iz jedne gume za zalijevanje, a koja je spojena na žrnovački vodovodni sustav. Dakle, parking na koji se voda slijeva nema nikakav vodovodni priključak pa sam ne može proizvesti cijeđenje vode.

Kako su nam kazali stanovnici ovog područja, voda se sa špine pušta već mjesecima! Podsjetimo, korisnici ovog vodovodnog sustava ne plaćaju vodu. Očito je da je voda natopila zemljište na koje se ispušta do točke zasićenja, pa ona nastavlja prirodnim padom teći na spomenuti parking i dalje na cestu.

Kako je moguće da ovaj problem od javnog interesa i direktno vezan uz sigurnost vozača i pješaka nije riješen ni tjednima nakon što je nastao, ostaje misterij!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime