Hladni val nije zaobišao ni susjednu BiH. Snijeg je tijekom dana počeo padati prvo u područjima iznad 500 metar nadmorske visine, snježna granica navečer se ponegdje spustila do najnižih predjela.

Gust snijeg padao je tijekom dana na Kupresu i Blidinju. Na Blidinju ga je napadalo preko 20 centimetara što je izazvalo pravi prometni kolaps u tom dijelu BiH.

Naš čitatelj, koji se u nedjelju navečer našao na Blidinju javlja s terena:

“Ovdje je pravi snježni kaos. Niti ne pokušavajte doći do Blidinja malim automobilom. Vlada snježna vijavica, temperatura je 3 stupnja ispod nule, nanosi snijega veći su od 60 centimetara! Brojna vozila, uključujući džipove su zaglavili u snijegu. Samo posljednjih sat vremena vidio sam desetak razbijenih automobila uz prometnice. Policija je blokirala promet.” – kaže naš čitatelj.

Večeras je najniža temperatura zraka u BiH izmjerena na Bjelašnici i iznosila je -9°C! Uz vjetar od 54 km/h, osjet hladnoće iznosi minus 21 Celzijev stupanj!

Temperature zraka u BiH u 22:30 (Pljusak.com)

Snijeg pada u okolici Livna, Sarajeva…Nogometni derbi koji se tijekom nedjelje trebao odigrati između Željezničara i Sarajeva odgođen je zbog snježnih oborina.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0