Prijave za sudjelovanje na Foto dane mladih zatvaraju se u petak

Sedmo izdanje Foto dana mladih, u organizaciji Udruge "Izvan fokusa", održava se od 10. do 15. kolovoza 2017. u Karlovcu

Sedmo izdanje najvećeg festivala za mlade fotografe u Hrvatskoj po prvi puta prijavama okuplja mlade fotografe iz cijeloga svijeta u globalnu konkurenciju. Prijave za mlade fotografe otvorene su samo do petka na linku .


Sedmo izdanje Foto dana mladih, u organizaciji Udruge “Izvan fokusa”, održava se od 10. do 15. kolovoza 2017. u Karlovcu. Na festival se mogu prijaviti svi mladi fotografi u dobi od 16 do 21 godinu iz cijeloga svijeta. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladim fotografima nude priliku proći kroz intenzivan program putem kojeg razmjenjuju svoja znanja i vještine, učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti prve korake u svojoj karijeri.

– Mislim da mi vokabular nije dorastao izražavanju oduševljenja prema cijelom događaju, svim ljudima i atmosferi. Ovo je nešto najbolje što mi se dogodilo, ovaj događaj je primjer onih stvari koje obogaćuju život – kazala je Ana Šutej, sudionica Foto dani mladih 2014., iz Pule.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao.

Projekt uz turizam i reklamnu fotografiju promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo.

Uz dio koji je posvećen ljubiteljima fotografije, ova manifestacija namijenjena je i posjetiteljima, a donosi i izložbe fotografija diljem Hrvatske i svijeta, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Po prvi puta konkurencija je otvorena za mlade iz cijelog svijeta, odnosno njih 50 najboljih iz selekcije prijava, a natjecat će se za titulu najboljeg.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0