Premijer pustio u promet vodičku obilaznicu: “Obilaznica će pridonijeti rasterećenju prometa tijekom turističke sezone”

Premijer Andrej Plenković pustio je u srijedu popodne u promet novoizgrađenu zaobilaznicu grada Vodica kazavši kako će ona pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Šibensko-kninske županije, kao i kvalitetnijem životu Vodičana. Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.914.821 kuna, s 85 posto sufinanciran je iz fondova EU, a investitor radova su Hrvatske ceste

Uz predsjednika Vlade, svečanosti su prisustvovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, ministar državne imovine Goran Marić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te šef županijskog HDZ-a Nediljko Dujić, piše ŠibenikIn.


– Vodička obilaznica pridonijeti će rasterećenju prometa, osobito tijekom turističke sezone koja je do sada opterećivala grad i na neki način usložnjavala boravak brojnih turista ovdje u Vodicama kojih je sve više na čemu čestitam gradonačelnici i svim turističkim djelatnicima Vodica i Šibensko-kninske županije. Projekt je vrijedan 68 milijuna kuna, od kojih je 85 posto financirano sredstvima Europske unije i tu vidimo konkretnu redistribucijsku snagu europskog proračuna na izgradnji hrvatske cestovne infrastrukture. Zahvaljujem i Hrvatskim cestama koje su bile nadležne za ovaj projekt i pridonijele prometnoj povezanosti i kvalitetnijem životu svih Vodičana i Vodičanki – kazao je premijer Plenković u Vodicama.

Oleg Butković pohvalio je suradnju s gradom Vodice i Šibensko-kninskom županijom kazavši kako taj projekt može biti primjer dobre suradnje na državnoj i lokalnoj razini.

– Mi smo prošle godine bili ovdje početkom sedmog mjeseca na otvaranju radova vodičke obilaznice i ovim putem čestitam svima koji su sudjelovali u izgradnji ovog vrlo važnog infrastrukturnog projekta za grad Vodice i Šibensko-kninsku županiju. Osim ovog projekta imamo i čvor Meterize, što je prometno rješenje za grad Šibenik, kao i druge projekte kao čvor Rokići i čvor Njivice, a u pripremi je i obnova ceste prema Kninu i Drnišu. Prošli tjedan usvojili smo program građenje i održavanja svih državnih cesta i autocesta, a Šibensko-kninska županija je sa svim svojim prioritetima u tom planu – istaknuo je Burković.

Na pitanje što je s projektom brze ceste Knin-Drniš koji se najavljuje od 1995. godine, Butković je kazao kako on ostaje prioritet Vlade.

– Hrvatske ceste rade svu prometnu dokumentaciju, studiju isplativosti i studiju gospodarske opravdanosti. To je veliki projekt koji se priprema za EU financiranje, a do tada idemo u obnovu ceste prema Kninu i Drnišu, ali brza cesta ostaje prioritet ove Vlade – rekao je Butković.

Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine oko 5.1 kilometara te sa na svom početku iz smjera Zadra spaja na postojeću državnu cestu D8 prije poslovne zone Vodice. Nova zaobilaznica odvaja lokalni i tranzitni promet, povećava sigurnost sudionika u prometu te poboljšava vezu s otocima.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0