PREDIZBORNO ZASTRAŠIVANJE Kandidat SDP-a za gradonačelnika Ploča dobio prijetnje smrću

Dočekala ga je sjekira zabodena u pijesak

Kako doznaje portal ploce.com.hr, sinoć je kandidat za gradonačelnika grada Ploča, dr. Mišo Krstičević iz SDP-a, primio otvorenu prijetnju smrću.

Prema dostupnim fotografijama koje je objavio portal ploce.com.hr, ispred njegove obiteljske kuće u naselju Birina, dočekala ga je sjekira zabodena u pijesak, konop i prijeteća poruka u kojoj piše “POKLON TI JE U PIJESKU. ČUVAJTE SE SUTRA U 19.30”.


Na ovaj čin je reagirao i Krešimir Vejić iz HDZ-a, Krstičevićev oponent u drugom krugu izbora za gradonačelnika Ploča. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Najoštrije osuđujem prijetnje upućene mom protukandidatu u drugom krugu izbora, verbalnu ili fizičku upotrebu nasilja te bilo kakav oblik poticanja mržnje i podjela u društvu. Pozivam MUP i ostale institucije da ispitaju ovaj slučaj i pronađu počinitelja. Kao gradonačelnik 8 godina sam radio na okupljanju, razvoju demokracije i tolerancije u društvu, a takvu sam kampanju vodio i sada.

Nažalost, moji protukandidati, njihove pristaše i simpatizeri putem društvenih mreža i u direktnom kontaktu s građanima prijete otkazima, osvetom i rušenjem sagrađenoga, te pritom ne biraju riječi zastrašivanja.

To ne doprinosi razvoju Ploča kao demokratskog grada, kao ni građenju međuljudskih odnosa. Pozivam sve sudionike kampanje, da ova zadnja tri dana, smirimo tenzije, odradimo posao do kraja, a građani Ploča i okolnih naselja će dati konačni sud i izabrati vodstvo grada za naredne 4 godine.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0