Pred nama niz natprosječno toplih dana s jugom, u srijedu bi mogli padati temperaturni rekordi

Prije točno godinu dana imali smo najniže temperature zraka zadnjih 50 godina, a sada je pred nama izrazito toplo razodoblje

Od hladnoće ćemo se otpostiti na određeno vrijeme. Petak je donio jugo i temperature zraka koje su znatno više od normale za ovaj, inače najhladniji dio godine. Danas su najviše dnevne temperature zraka u cijeloj Dalmaciji bile od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.


Zapuhalo je jugo koje je u ranim večernjim satima na moru imalo prve pojačane udare.

No to je samo početak dužeg razdoblja s jugom i natprosječnom toplinom.

Subota donosi umjereno do znatno oblačno vrijeme. Iako će u većini predjela biti suho, osobito krajem dana i navečer ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će u drugom dijelu dana imati vrlo jake do olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Očekivni udari vjetra u noći na nedjelju (Crometeo WRF)

U nedjelju nastavak pretežno oblačnog, ali većinom suhog vremena. Puhat će jako, na udare i olujno jugo. Bit će znatno toplije od normale za dio godine, već od jutra. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

Vrlo slično vrijeme nastavit će se i u natprosječno topli ponedjeljak. U većini krajeva suho, ali je većinom navečer ponegdje moguća slaba kiša.


Jugo će puhati i tijekom utorka, ali će malo oslabiti u drugom dijelu dana. Mogućnost kiše povećava se popodne i osobito navečer. Izrazito toplo za dio godine!

Prema današnjim prognostičkim materijalima, jugo će puhati još prvom dijelu srijede, a do večer se očekuje njegov konačan prestanak. U srijedu bi temperature zraka ponegdje mogle biti blizu rekordno visokih vrijednosti za siječanj.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0