Poznat line-up najvećeg besplatnog festivala u Europi “Donauinselfest 2017”

34. Donauinselfest ove će se godine na više od 11 pozornica, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan

Donauinselfest u Beč dovodi međunarodne izvođače, ali će na malim i velikim pozornicama zasvirati i domaći mladi talenti i svima dobro poznati stari rokeri


34. Donauinselfest ove će se godine održati od 23. do 25. lipnja na više od 11 pozornica. Ulaz je besplatan, a posjetitelje festivala zagrijat će međunarodni i domaći glazbeni talenti.

– Ove godine imamo gust line-up na svim pozornicama. Zanimljiva je to mješavina mladih glazbenika poput Nihilsa, Hungera ili Niklasa Budinskyja, ali i velikih imena poput rock benda Boon, reggae ikone Ghettomana ili dua Anti Cornettos koji pjeva na svom narječju – a sve to u skladu s našim ovogodišnjim motom “Moj grad. Moj festival” – najavio je projektni voditelj Thomas Waldner.

U petak navečer će tako primjerice peteročlani bend iz južnog Gradišća Mike Bench koji čine frontman Mike Bench (gitara, vokal), Dominik Stumpfel (saksofon), Bernhard Müller (bas), Benny Weber (bubanj) i Thomas Postmann (gitara, mandolina) country glazbom i tekstovima iz vlastitog pera zagrijati pozornicu “Wien Energie JG”.

U 22.30 h nastupa karizmatični reggae bend Ghettoman & The Believers okupljen oko pjevača Ghettomana iz Biafre i koji mješavinom afričkog reggaea, modern rootsa, conscious reggaea i ska skreću pozornost na globalne teme. Od 14 h na otoku “Wien Energie Insel der Menschenrechte” gostuju KUS Soundproject, Musik ist grenzenlos, Northkind, Sporty Boys, Ines, Sia Vaiz, IL PADRE und die Tripolaren, aNNika i Mit Leib & Seele.

U subotu će se u večernjim satima za zabavu na Dunavskom otoku pak pobrinuti 19-godišnji Bečanin markantnog glasa Niklas Budinsky i njegove osjećajne pjesme. Budinsky je s jedanaest godina sam naučio svirati gitaru, a u međuvremenu je naučio svirati klavir, ukulele i mandolinu. Nakon toga će šaroliki sedmeročlani ska bend Skatapult koji čine fanovi metala, punka, reggaea i jazza iz cijele Austrije svojim jamajačkim veselim zvukom pokrenuti publiku na ples. Pod svjetlima pozornice će od 13 h stajati i MUTS-Kids, Power Jumers, Lukas Pratschker, iBROS, Laura Kamhuber, Helmut Rhode, Freezy Trap, WENDJA i mnogi drugi.

Na posljetku će u nedjelju navečer u 21.30 h zasvirat sedmeročlani štajerski bend SOLARKREIS koji će svojim austro popom 2.0 i izražajnim tekstovima na dijalektu, modernom pop glazbom, višeglasnim pjevanjem i markantnim puhačkim instrumentima oduševiti publiku. U 22.30 h će se četveročlani irsko-austrijski country band good, bad’n ugly violinom, gitarom i udaraljkama te trima jedinstvenim glasovima i s puno osjećaja pobrinuti za nezaboravan glazbeni doživljaj. Prije toga će otokom od 13 h ljuljati VAN MODENA, HERTHA, da Weana, Stereo Bullets, DIE DIPLOMATEN, FLICKENTANZ, The Tarantino Experience i Buncha Rascals.

Za ovogodišnji Donauinselfest dizajnirana je i posebna besplatna aplikacija za mobilne telefone (dif17) koja bi posjetiteljima trebala olakšati dolazak na festival, a dio je informacija zahvaljujući poduzeću Eurocomm-PR dostupan i na hrvatskom jeziku.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0