Sjećate li se ekipe iz Gitak TV? Radi se o nekolicina je Splićana koji su se osnovali još 1996. godine. Gitak TV činili su: Mate Peruzović, Marijo Grabovac, Bernard Perić, Matija Čizmić i Ivan Rožić. Svi oni poznaju se još od srednjoškolskih dana, a zanimljivo je da su svi upisali studij ekonomije, osim Grabovca koji je završio građevinu.

Svoj talent dokazali su već prvim skečevima koje su snimili u bivšoj menzi jedne splitske tvornice. Tako su ih primijetili na HTV-u, nakon čega su počeli snimati i za nacionalnu TV kuću.

Nastupali su i na “Večernjakovom ekranu”, te kasnije u emisiji “Nedjeljom popodne”. U skečevima su se bavili raznim temama, od politike, športa, umjetnosti, estrade i dr. Neki od njihovih najpoznatijih skečeva su “Čovjek jogurt”, “Stalak za lakat”, “Oko sokolovo”, “Markov trg” i ostali. Snimili su i nekoliko parodija pjesmama, te video-spot za pjesmu “Data” sastava TBF za koji su 2010. osvojili Porin.

Iako ova talentirana ekipa odavno nije prisutna na televizijskim ekranima, njihovi skečevi i danas se rado gledaju preko YouTube-a.

Nada u njihov povratak pojavila se jučer nakon objave Bernarda Perića na Facebooku!

Dio objave glasi: “Amo ljudi, pa je dogovor ako ova slika skupi najmanja MILJUN lajkova Bernard Peric, Iwan Rozic, Marijo Grabovac, Matija Čizmić i Mateo Ezequiel Peruzovic opet snimaju. Sherajte, dilite, šta god. Eto nije na nama!”

Što čekate, lajkajte i dijelite!