– Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj, posljednje su riječi koje je Pero Jelinić kroz šalu uputio najboljem prijatelju Šimi Prtoniću, strastvenom lovcu i skupljaču lovačkih trofeja.

Po ono što je smatrao da će biti vrhunac njegove lovačke karijere, vitalni 75-godišnjak s Paga uputio se u Južnu Afriku s još dvojicom Hrvata, javlja Dnevnik.hr.

– Baš mu je želja bila da lav bude kruna onoga što je stekao dosad. Dolje se bune oni, kao, zaštitari prirode, da su protiv takvoga lova i da će taj lov zabraniti, pa kaže, još dok je dozvoljeno, idem to, priča Prtonić.

No, pucanj iz vatrenog oružja tijekom lova stajao ga je života. Helikopterom je prebačen u bolnicu, ali mu liječnici nisu uspjeli spasiti život. Slučaj je otvoren i vodi se kao ubojstvo, a policija istražuje je li posjedovanje oružja bilo nezakonito. Utvrđuje se i tko je ispalio metak, je li paški lovac u Africi upucan namjerno ili je to nesretni slučaj. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova o svemu se još nije oglasilo. Kažu, službene informacije još nemaju.

Riječ je inače o poznatom paškom ugostitelju, koji je otvorio i obiteljski hotel nakon što se prije 40 godina doselio na Pag. Prema posljednjim informacijama, tijelo bi u Hrvatsku moglo biti prebačeno za 10-ak dana. A dotad bi istraga trebala otkriti što se na jugu Afrike uistinu dogodilo, javlja Dnevnik.hr.