Požar kod Klisa stavljen pod kontrolu: Jedan vatrogasac ozlijeđen tijekom intervencije

Vatrena stihija zahvatila je površinu od 30-ak hektara

20:00 – Požar kod Klisa stavljen je pod kontrolu i na požarištu se još uvijek nalaze sve vatrogasne snage, koje će dežurati tijekom noći. Vatrena stihija je zahvatila 30-ak hektara borove šume, maslina i niskog raslinja. Ljudskih žrtava nije bilo, a tijekom intervencije je ozlijeđen vatrogasac iz DVD-a Vranjic koji je prebačen u KBC Split, te se tijekom intervencije prevrnulo vozilo DVD-a Slatine, a vatrogasci koji su se nalazili u vozilu prošli su bez ozljeda. Jedna kuća je nagorjela, ali su je vatrogasci uspjeli obraniti.


17:30 – Spriječeno je širenje požara prema Mravincima koji je izbio između Majdana i Klis-Kose. Vatrogasci se trenutno bore s frontom na zapadnoj strani, točnije na Kliškom polju, a pomažu im kanaderi. Otvorena je i brza cesta Solin-Klis. Na terenu je 130 vatrogasca s 50 vozila.

RANIJE OBJAVLJENO:

Veliki požar buknuo je danas malo iza 14 sati na potezu između Majdana i Klis- Kose.

Prema prvim informacijama gori borova šuma.

Vatra je u jednom trenutku zaprijetila i  kućama u zaseoku Bubići, kazali su nam vatrogasci iz Solina. Sve zemaljske snage od Omiša do Trogira su na terenu. Vatru gase tri kanadera i dva helikoptera.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/795073403986297/” bottom=”30″]

Zatvorena je i brza cest Solin-Klis u oba smjera.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/795070523986585/” bottom=”30″]

Pogled iz Splita:

 

Također, kako nam javljaju čitatelji,gori i na području Trilja. Točnije kod sela Vojnić uz Cetinu. Tamošnji vatrogasci su na terenu, a u pomoć su im pristigli i pripadnici JVP Split.

Vatra je zašla i među kuće!

Zatvoren je promet i na županijskoj cesti ŽC6148 Trilj – Bisko, također u oba smjera.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/795079183985719/” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0