Poljičke vile oduševile Klišane

Petra Moro, Ivana Periš, Ema Muše te novopridošla u poljičkom kolu Dora Duplančić prikazale su drevnu Poljičku knežiju te poljički svijet mitologije u jednom lijepom svijetlu

Poljica su ostavljena Poljičanima. Bila je to poruka subotnjeg nastupa Poljičkih vila ispod tvrđave na Klisu.


U suradnji s članovima etno benda Plet te Ninom Terzić, glazbeno-scenska skupina “Poljičke vile” imala je svoj performans na manifestaciji “Uskočki boj za Klis”. Sinoć je tako počeo ples Poljičkih vila.

One su, pojačane interesantnim gostima, pisale jednu lijepu poruku svima okupljenima podno kliške tvrđave. Priču o vilama izvorkinjama ispričala je Nina Terzić, odaslavši jednu lijepu poruku kako je Poljička knežija danas od sviju ostavljena na brigu Poljičanima.

Pridružili su im se i članovi etno benda Plet, a Matea Puljić je uz gitaru vilinskim glasom zapjevala “Vilu Cetinku”. Goran Mikas je na gajdama pratio ples vila.

Otplesavši točku, dvije vile su se izdvojile za svoj nastup. Ivana Periš i novopridošla poljička vila Dora Duplančić u dvoglasju su zapjevale arhaični napjev “Izvir voda izvirala”, sve uz pratnju gajdi.


– Želimo se zahvaliti organizatorima, posebno predsjedniku Damiru Žuri sto nam je pružio priliku predstaviti naša Poljica i na ovoj velikoj manifestaciji te svima vama posebno Poljičanima na potpori u našem radu – istaknule su vile.

Petra Moro, Ivana Periš, Ema Muše te novopridošla u poljičkom kolu Dora Duplančić prikazale su drevnu Poljičku knežiju te poljički svijet mitologije u jednom lijepom svijetlu.Ove godine na Klisu su uživali svi zaljubljenici u viteške sportove te uprizorenju Uskočkog boja. Dani Uskočkog boja za Klis trajali su dva dana, a sinoć ih je na najbolji mogući način zatvorila najpoznatija etno grupa u hrvatskoj Kries koji su svojim magičnim nastupom sve prisutne poveli u jednu novu dimenziju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0