Poljak tvrdi da nije kriv za ubojstvo 39-godišnje sunarodnjakinje

Nakon uhićenja Pawlak je sucu istrage kazao da nije kriv, te da je smrt nastala kao plod nesretnih okolnosti u kombinaciji sa teškim zdravstvenim stanjem njegove djevojke

Tijelo 39-godišnje Poljakinje Jolante Magdalene Adamczuk, za čije je ubojstvo na brodu u zadarskom kanalu osumnjičen njezin 51-godišnji partner, Pawel Pawlak, prevezeno je, nakon obdukcije u zadarskoj bolnici, u poljski Lublin, gdje je i sahranjena.


Poljskom poduzetniku Pawlaku, u čijem je Solariju u Lublinu Magdalena radila kao recepcionerka, zadarsko tužiteljstvo odredilo je mjesec dana pritvora pod sumnjom da je 39-godišnjakinju ubio 6. lipnja od 16 do 16,30 sati na gliseru u kanalu između otoka Ošljaka i mjesta Kali na otoku Ugljanu. Pawlak joj je zadao više udaraca po tijelu i po glavi, te u predjelu lica. Obdukcijom su na tijelu Poljakinje pronađeni brojni hematomi, te se pretpostavlja da je u jeku borbe pala u more te preminula od utapanja. Iako Poljak negira navedeno, dokazi upućuju na teško kazneno djelo ubojstva čiji motiv još nije poznat, javlja zadarski.hr.

– Još se uvijek provode izvidi i traje istraga o svim relevantnim činjenicama vezanim uz slučaj. Po završetku istrage donijet će se odluka hoće li slučaj preuzeti tužiteljstvo u Poljskoj sukladno Međunarodnim konvencijama. Zasad se ništa više od toga ne može kazati – rekao je Županijski državni odvjetnik Radovan Marjanović.

Nakon uhićenja Pawlak je sucu istrage kazao da nije kriv, te da je smrt nastala kao plod nesretnih okolnosti u kombinaciji sa teškim zdravstvenim stanjem njegove djevojke.

Svađa prerasla u fizički sukob

Kobni se događaj zbio u utorak poslijepodne. Oko 18 sati zaprimljena je dojava o tome da su članovi posade plovila njemačke zastave, u moru između otoka Ugljana i Ošljaka, zatekli 52-godišnjeg državljanina Poljske te gliser poljske zastave. Nakon saznanja da se u gliseru nalazila i žena, pokrenuta je potraga za njom. Oko 19 sati u moru je zatečeno tijelo žene. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nakon provedenog istraživanja, policajci su zaključili da je na gliseru kobnoga dana došlo do svađe između Poljaka i njegove mlađe družice koja je prerasla u fizički sukob. Prije nego što mu je stigla djevojka Pawlak se desetak dana s gliserom nalazio na području od Šibenika i Zadra. Obavljao je popravke na plovilu, te koristio apartman za stanovanje u Biogradu, piše zadarski.hr.

Taj poljski državljanin bio je stalni korisnik veza u marini u šibenskoj Mandalini, gdje ga se sjećaju po problematičnom ponašanju.


ŠibenikIN je o njemu pisao još sredinom srpnja 2014. godine kada je pijan radio nered u Mandalini.

‘Izgledao je kao manijak’

Bilo je oko 22,15 sati navečer kada je prijavio da mu je nepoznata žena upala na gliser, isti taj brod koji će tri godine kasnije biti poprište ubojstva. Kad je na njegov vez u marini stigla policija s ekipom hitne pomoći, ispostavilo se da nema nepoznate žene i da se Poljak posvađao sa svojom suprugom koju je išamarao radi novca.– Bio je teški kaos, buka i nered na gliseru od desetak metara. Vidno pijani Poljak izgledao je kao manijak, urlao je na ženu i gurao je, a naposljetku je došla policija i hitna pomoć – ispričao je prije tri godine za ŠibenikIN svjedok svađe.

Ispostavilo se da je njegova 49-godišnja supruga u toj svađi zadobila lakše ozljede te je završila u šibenskoj bolnici, a nasilni Poljak priveden je sucu za prekršaje.

-Nije to prije tri godine bio prvi niti zadnji put da je pravio nered. Uostalom, zbog toga su mu nedavno navodno i otkazali vez u marini pa se zaputio u zadarske vode gdje je sada i osumnjičen za ubojstvo. Bio je nestabilan i problematičan, ponekad neugodan prema osoblju marine i neki su s njim imali loša iskustva – ispričali su nam prije desetak dana djelatnici marine u Mandalini koji su ostali u šoku kad su u medijima prepoznali gliser i nakon ubojstva nesretne žene shvatili da je riječ o njihovom starom znancu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0