Policija razbila lanac: Carinik Luke Ploče propuštao kokain u kontejnerima banana

Jučer je uhićena te u prostorije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske privedena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s preprodajom kokaina o kojoj se pisalo krajem siječnja


Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o cariniku Luke Ploče koji je osumnjičen kako je bio dio zločinačkog udruženja, uz još četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili.


Podsjetimo, organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji.

Peta osoba, spomenuti carinik, uhićena je jučer na području Metkovića, a sumnjiči se kako je cijeloj priči doprinijela tako što je bez ikakvog pregledavanja propuštao kontejnere s bananama u kojima se nalazila droga. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, navodno je za svaki kontejner koji bi propustio, a u kojima bi se nalazilo 100 kilograma kokaina, dobio 40 tisuća eura!

Iz pouzdanih izvora doznaju kako je muškarac novac rado trošio i kako je živio na visokoj nozi, a navodno je kupio najmanje jedan stan u Zagrebu te luksuzni Volvo.

Inače, ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija dubrovačke policije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
5
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime