Pogledajte spot prvijenac klape Šušur sniman u Omišu i Tugarama: “Dalmacijo didovino moja”

Za pjesmu je snimljen i spot, prvijenac ove splitske klape

Nova pjesma splitske klape Šušur nosi naziv “Dalmacijo didovino moja”. Radi se o skladbi koju potpisuju Duško Rapotec Ute (glazba i aranžman) i Vjeko Alilović (stihovi).


Klapa Šušur osnovana je prije 13 godina u Splitu. Dosad je naglasak stavljala na a capella tradicionalnu dalmatinsku glazbu s povremenim izletima u pop izričaj poput suradnje s Mladenom Grdovićem na pjesmi “Sveti Ante Dalmatinski” na Splitskom festivalu 2005. godine. S pjesmom “Dalmacijo didovino moja” Šušur će se predstaviti na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu krajem srpnja ove godine. Za pjesmu je snimljen i spot, prvijenac ove splitske klape.

Članovi klape su Mirko Stanić, Goran Velić, Bruno Jurinović, Mirko Stipinović, Mario Velić i Luka Lolić.

– Mislim da se u pjesmi jasno osjeti dalmatinski melos, a cilj nam je i bio da se unatoč svim pratećim instrumentima jasno čuje klapski zvuk, ipak smo mi prije svega klapa. Naravno, ničeg ne bi bilo bez autorskog dvojca, to su Duško Rapotec Ute i Vjeko Alilović te Tomislava Mrduljaša u čijem smo studiju pjesmu snimili. Zadovoljni smo konačnim proizvodom, prve reakcije su i više nego dobre, a nadamo se da će se pjesma svidjeti i vašim slušateljima – kazao je o pjesmi Luka Lolić.

Lolić nam je opisao gdje je sniman spot za pjesmu:


– Spot je snimljen na lokacijama u Tugarima i okolici tog mjesta te na jednoj prekrasnoj plaži nedaleko od Omiša. Moram se zahvaliti svim ljudima koji su nam pomogli u realizaciji, predugo bi trajalo da ih sve nabrajam… Moram priznati da smo se i namučili, morali smo odraditi i strmi uspon na jedno brdo kako bismo uhvatili planirane kadrove, no sve se na kraju isplatilo.

Na kraju je otkrio planove klape:– Nosač zvuka dolazi uskoro, materijala imamo i više nego dovoljno, u ovih 13 godina postojanja snimili smo dosta pjesama. Naravno, preostaje nam još rada kako bismo to zaokružili u jednu smišljenu cjelinu, a na njemu bi se trebale naći i nove pjesme na kojima radimo i one koje su u pripremi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0