Pjesnička večer Mercedes Cede Marinković i predstavljanje knjige Bota obo bitu

Mercedes Ceda Marinković zanimljiva je kao autorica i kao ekspresivna i emotivna osoba, te je svako predstavljanje njezine knjige osobit doživljaj

28. Bolsko lito, manifestacija kulture i zabave, u svojem programu podržava sve grane umjetnosti, pa tako i pisanu riječ, poeziju. U okviru programa Bolskog lita, u petak, 11. kolovoza, svoju knjigu poezije Bota obo bitu predstavit će Mercedes Ceda Marinković, u 21.30 sati, u Teatrinu “Dva ferala”. Uz autoricu, knjigu će predstaviti profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ivana Bošković Ivičić, te publicist i književnik Mladen Vuković koji je ujedno i urednik knjige. Knjigu Bota obo bitu izdali su zajedno Centar za kulturu Općine Bol i Ogranak Matice hrvatske iz Imotskog.


Pjesme će čitati Bolke Lea Marinković i Manuela Malvasija, a pjevat će i čitati Marin Karmelić. Mercedes Ceda Marinković već se čitateljima predstavila u različitim žanrovima, kao znatiželjna i vitalna istraživačica narječja i kulture Bola i Brača. Autorica je rodom iz Imotskog u kojem je završila osnovnu i srednju školu, a najveći dio života provodi u Bolu s obitelji. Do sada je napisala prvu kuharicu na bračkom dialektu Nonina kredienca i bolski škafetini iz 1997. godine, roman Buol iz dušie storih kartulinah iz 2015. godine, zbirke pjesama Nostalgija čuvar baštinjenog mi iz 2015. godine, te knjiga aforističnih zapisa Hod po paučini, iz 2017. godine.

Mercedes Ceda Marinković zanimljiva je kao autorica i kao ekspresivna i emotivna osoba, te je svako predstavljanje njezine knjige osobit doživljaj. U petak uz promociju knjige publiku očekuje i prigodni domjenak i ugodno druženje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0