Piši kući propalo: Definitivno propao projekt Small Mall

Investitor Centar Brač obavijestio je Grad Split da se povlače s gradilišta na kojem se ionako ništa nije radilo posljednje dvije godine

Propast Agrokora presudila je definitivno i projektu Small Mall u samom središtu Splita. Investitor Centar Brač obavijestio je Grad Split da se povlače s gradilišta na kojem se ionako ništa nije radilo posljednje dvije godine.


Radnici su uklonili ogradu, a sutra u posjet pročelniku Špiru Cokariću stižu investitori da dogovore što im je dalje raditi. U Indexu su pokušali od Cokarića doznati tko točno dolazi, ali  je tek rekao – Centar Brač.

Centar Brač je tvrtka iz koje stoji Siniša Škaro, koji je odslužio 11 mjeseci zatvora zbog izvlačenja 3 milijuna kuna iz svoje tvrtke Aquarius. Centar Brač je prebacio na sina kada je otišao na odsluženje kazne, ali nije uplatio ovih tri milijuna, radi čega je splitski Županijski sud zatražio ovrhu radi naplate.

Baldasar: Zapelo je između Škare i Agrokora

– On i Agrokor su bili partneri. Škaro je trebao osigurati vlasništvo, a Agrokor financiranje. Kakva je sad situacija među njima, najbolje bi bilo pitati Škaru, ali on je tek izašao iz zatvora. Projekt je bio dobar, šteta što se nije realizirao. Tu su trebali biti trgovački centar i hotel. Zapelo je između Škare i Agrokora, mislio sam da su na dobro putu da to riješe, no onda se dogodilo ovo s Agrokor i jasno da nije dalje imalo smisla gurati – kazao je za Index Baldasar.

Što dalje?

Na gradilištu rade tek dvojica, trojica radnika, dok ostali odmaraju u hladovini. Nije im bilo do priče. Baldasar kaže da Grad Split zakonski nije imao mogućnosti postavljati uvjete u slučaju ovako neuspješnog raspleta. Cokarić kaže da će se teren poravnati, a Baldasar smatra da bi bilo najbolje da ga vrate Split parkingu da oni urede veliko parkiralište, zapravo, da teren vrate u prvobitno stanje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0