Pijani vozač prijetio policijskim službenicima, pa pokušao pobjeći

Policajci su vozača zaustavili sprejem za samoobranu

Jučer oko 4 sata u mjestu Brist policijski službenici Policijske postaje Makarska su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili osobno vozilo Škoda, kojim je upravljao 40-godišnjak, kod kojeg su po zaustavljaju uočili vidnu alkoholiziranost.


Nakon što je odbio podvrgnuti se ispitivanju alkoholiziranosti, uputio je prijetnje policijskom službeniku, te se pokušao udaljiti s mjesta događaja, pružajući aktivan otpor policijskim službenicima prilikom sprječavanja bijega, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje), do privođenja u policijsku postaju.

Pružena mu je liječnička pomoć (zbog crvenila u očima, nastalog od raspršivača), nakon čega je zadržan u službenim prostorijama. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je obavljen pregled stana kojeg koristi, kada je pronađeno 10.1 gram marihuane.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog utvrđene sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prijetnja” i predan je pritvorskom nadzorniku. Zbog posjedovanja marihuane, odnosno prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, te mu je izdan Prekršajni nalog zbog odbijanja podvrgavanja ispitivanju alkoholiziranosti, što predstavlja prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0